Logo PKN

Menu

Gebedskring (17 en 31 januari) PDF   E-mail

Aandacht voor gebed: ‘Heer, ik verheug me erover hoe U dit gaat uitwerken.’

.
Vervolgde christenen doen ontdekkingen.
Daar kunnen wij van leren. Van dominee Lam uit Guangzhou in China bijvoorbeeld, bleven ondanks dat hij een aantal jaren geleden overleed, bovengenoemde woorden bewaard. Als hij voor moeilijke situaties bad, bleek uit zijn gebed, zijn vertrouwen in een grote God.
Kerkleider Moses Xie uit datzelfde land, zat meer dan 20 jaar om zijn geloof in een cel.
Hij vroeg bezoekers voor hem te bidden. Hij beoogde daarmee:
1. dat zij de zegen van gebed zouden ervaren;
2. dat zij zelf een grote zegen zouden ontvangen, door in Gods nabijheid te zijn. (uit: 12 ontdekkingen van de Vervolgde Kerk)
In onze gemeente wordt regelmatig in een kleine kring gebeden voor wat in Christus’ kerk lokaal en wereldwijd aandacht nodig heeft. In de komende tijd komt de gebedskring vanaf 19.00u bij elkaar in het Hoogepad op de volgende woensdagen: 20 december, 3, 17 en 31 januari 2018

Overweeg  eens om zo’n gebedsronde mee te maken. Zonder aanmelden bent u/jij welkom. Loop gerust bij ons binnen.
Namens de kring, Janny Hekman
=                      =                 =              =
Gedragen door gebeden
Het jaar 2017 is nagenoeg voorbij. Als werkgroep hielden we u maandelijks op de hoogte van nieuws uit de Vervolgde Kerk. Wij weten niet wat de uitwerking daarvan is op u als lezer. Het is bemoedigend te horen dat meeleven via gebed haar uitwerking niet mist op het leven van vervolgde christenen. Daarom durven ze ons er vrijmoedig om te vragen. Neem bijvoorbeeld de Rus Alexander Ogorodnikov. Hij werd jarenlang verbannen naar een werkkamp in Siberië. Ten einde raad schreef hij een emotionele brief naar zijn moeder. Hij voelde zich door haar, familie en medechristenen vergeten. Wellicht kunt u zich daar iets bij voorstellen met de troosteloosheid en kou van die regio en zijn situatie in gedachten.

Dwars door muren heen
Ogorodnikov zat er, zoals wij zeggen, finaal doorheen. Alleen zijn geloof in God hield hem op de been. Zijn moeder schatte dat gevoel van eenzaamheid op waarde en stuurde die brief naar Open Doors. Veel christenen begonnen te bidden en schreven brieven om hem op te beuren. Een jaar later kwam hij vrij. Hij liet weten: ‘Ik had afschuwelijke momenten in die ijskoude cellen. Juist daar heb ik lichamelijk de warmte van uw gebeden en mededogen gevoeld. Het was als de aanraking van een warme broederhand die het prikkeldraad opzij duwde en door ontoegankelijke muren heen reikte.’

.

Nog steeds toereikend
Dit is een getuigenis uit 1986 maar verbondenheid binnen Gods gezin werkt nog steeds zo. Daarom vragen wij u nog eens vrijmoedig of u komende maand wilt bidden voor broers en zussen in ijskoude - of dodencellen. ( Asia Bibi, Alimjan Yimiti en Nadeem Masih) Kwetsbaar en geïsoleerd. Rondom de kerstdagen is het van groot belang elkaar vast te houden in gebed, opdat zij kunnen standhouden en wij de zegen ontvangen door in Gods nabijheid tijd door te brengen (geleende uitspraak van een Chinese kerkleider).
Namens de werkgroep, Janny Hekman

 
Volgende >