Logo PKN

Menu

Leerhuis: verdriet en klacht (24 oktober) PDF   E-mail
De tweede avond van dit leerhuisseizoen wordt gehouden  op D.V. dinsdag 24 oktober a.s. Ds. B. Jongeneel zal deze keer de inleider zijn. Thema is hoofdstuk 10 uit “Geloven op goede gronden, 12 artikelen over bidden”: Verdriet en klacht. Enkele gedachten daaruit:
‘Er is een tijd van zwijgen en een tijd van spreken’ zegt Prediker. Maar als het gaat om verdriet en klacht doen wij er vaak het zwijgen toe. Met ‘niet klagen, maar dragen’ zijn we vaak opgevoed. Maar in de Bijbel, onder meer in de (klaag)psalmen, lezen we hoe mensen zich met al hun nood tot God wenden. En soms op indringende toon: ‘Hoe lang nog, Heer?’ ‘Haast u om mij te helpen’.
Klagen mag, klagen moet ook, klagen helpt. En als wij niet weten wat we moeten bidden, dan zucht en bidt de Geest in ons, schrijft Paulus. In zuchten en klagen heffen we onszelf en de wereld op naar God. We bidden met de heiligen rond de troon van God: ‘Heer ontferm U’ ‘Kyrie eleison’.
Echter, er is ook een moment om de klacht achter je te laten en je toe te vertrouwen aan God. Dat is iets heel anders dan berusten! Het is roepen, opstaan, antwoord geven en Jezus volgen, omdat hij het draagt en meeneemt op zijn weg naar het kruis en dwars daar doorheen naar de Paasmorgen.
De bijeenkomst van 24 oktober vindt plaats in de Het Hoogepad, Papenberg 5, Beekbergen, om 20.00 uur. Vooraf en in de pauze is er koffie/thee. Ter bestrijding van de onkosten wordt aan het eind een collecte gehouden (richtprijs € 2,- p.p.). Iedereen weer van harte welkom.
 
< Vorige   Volgende >