Logo PKN

Menu

Leerhuis: Bidden met andersgelovigen (12 december) PDF   E-mail
Op dinsdag 12 december a.s. is de laatste avond van het Leerhuis dit jaar. Dan zal ds. Lavooij ingaan op het onderwerp van het twaalfde en laatste hoofdstuk: ‘Bidden met andersgelovigen’.
Enkele gedachten daaruit:
Europa wordt overspoeld met vluchtelingen, waarvan slechts sommigen christen zijn, velen moslim. Als kerk hebben we de opdracht om er ook voor hen te zijn. Velen zijn in droevige omstandigheden. Kunnen we, mogen we samen met hen bidden? Als je er de droevige gezichten bij ziet en de erbarmelijke omstandigheden voelt, dan dringt een gebed zich op, ook met hen als dat kan. Lucas 15 leert ons dat er blijdschap in de hemel is als iemand op zo’n manier leert bidden. Een eerste plek is de binnenkamer (Mat. 6:6), maar ook als in het openbaar, met anderen wordt gebeden is dat een heel intiem moment. Breekbaar. Intens. En hoe staan wij tegenover een interreligieuze gebedsdienst? Wat zou je bidden? Dat is de vraag. Of nee, de vraag is vooral: wat zou God willen? Dankzij Hem wordt mogelijk wat eigenlijk onmogelijk is. Ook als we bidden in de naam van Jezus. Jezus waarschuwt wel tegen mooipraterij (Mat. 6:5,7). De wereld schreeuwt echter om een biddende kerk. In Jezus’ naam verbindt de kerk zich met de nood van de wereld én houdt ze de lofzang gaande!
De bijeenkomst van 12 december vindt plaats in de Het Hoogepad, Papenberg 5, Beekbergen, om 20.00 uur. Vooraf en in de pauze is er koffie/thee. Ter bestrijding van de onkosten wordt aan het eind een collecte gehouden (richtprijs € 2,- p.p.). Op beide avonden is iedereen weer van harte welkom.
 
< Vorige   Volgende >