Logo PKN

Menu

Het Leerhuis (20 februari) PDF   E-mail
Op dinsdag 20 februari is er weer een Leerhuisavond.

Dan zal ds. Den Admirant de inleiding houden over het nieuwe hoofdstuk 5 van zijn (her)verschenen boek ‘Hij is niet ver’, getiteld: ‘Leven in Gods aanwezigheid’.
Ds. Den Admirant over dit nieuwe hoofdstuk:

‘Met dit extra hoofdstuk wilde ik meer concreet ingaan op de ervaring van Gods aanwezigheid. De eerste vier hoofdstukken gaan over Gods tegenwoordigheid in de Bijbel; lessen uit de geschiedenis; de bijbelse toetsing van het spreken over gradaties in het ervaren van Gods aanwezigheid en lijnen naar het geloofsleven.
De praktische kant kon nog verder uitgediept worden. Ik heb gemerkt dat in de pastorale omgang met gemeenteleden veel gesprekken gaan over Gods aanwezigheid of (de ervaring van) Zijn afwezigheid. Mensen kunnen in moeilijke tijden rust en vrede ervaren, getroost worden door een tekst of een lied. Maar het gebeurt ook dat mensen weinig of vrijwel niets ervaren van Gods nabijheid. Ook dit komen we in de Bijbel tegen: in de psalmen vinden we genoeg verzen die spreken van het ervaren van Gods afwezigheid: ‘Waarom blijft U van verre staan? Waarom verbergt U zich in tijden van benauwdheid?’ (Ps.10:1) Het geeft vaak herkenning en troost om deze bijbelse spiegel voor te houden. Overigens zijn niet alleen mensen die kampen met ziekte en moeite op zoek naar Gods aanwezigheid. Ook mensen zonder problemen verlangen daarnaar.’

Deze bijeenkomst vindt plaats in de Eben-Haëzerkerk aan de Zonnedauw 8, Apeldoorn, aanvang 20.00 uur. Vooraf en in de pauze is er koffie/thee. Ter bestrijding van de onkosten wordt aan het eind een collecte gehouden (richtprijs € 2,- p.p.).

 
< Vorige   Volgende >