Logo PKN

Menu

Vervolgd, maar niet vergeten: China PDF   E-mail
Vervolgde christenen missen vrijheid van godsdienst. Ze worden gediscrimineerd, mogen niet samenkomen, worden mishandeld, opgesloten of zelfs vermoord.

Toch ervaren ze God van heel dichtbij en hun leven lijkt veel op dat van de (vervolgde) christenen in het Nieuwe Testament.
Het idee dat wij kunnen leren van vervolgde christenen vind ik zo oneerlijk. Mag dat wel? Net alsof hun lijden ons nog iets oplevert. Toch wil ik samen met u op zoek gaan naar mogelijke lessen. Ik gebruik daarbij het boek, “12 Ontdekkingen van de Vervolgde Kerk”.
Een eerste ontdekking is: “Ik heb het geloof van vervolgde christenen nodig om te groeien in mijn geloof”.

Een Chinese christen vertelde dat we allemaal deel uitmaken van de Vervolgde Kerk. “Waar u woont, wordt u op subtiele wijze verleid om een andere god te dienen. Bij ons gebeurt dit op een beestachtige manier. U hebt ons geloof nodig om uw eigen geloof te vinden.” Vervolgde christenen hebben inzichten, die verdieping in ons geloof kunnen geven. Lees bijvoorbeeld een Joh 15:18-21. Christenen beseffen dat wat hen overkomt, aansluit bij deze woorden van de Here Jezus en ze putten er kracht uit.
We kunnen van deze christenen leren dat onze God zorgt, ook in hele zware situaties. En dat onze relatie met Hem onmisbaar is. De vervolgde christenen getuigen ook van die kostbare relatie met God. Hij hield hen op de been in de gevangenis en tijdens mishandelingen. Ze lijden om hun geloof, maar ze belijden dat God hen ondersteunt en draagt, elke dag.
Op de website vind je een getuigenis van een inmiddels hoogbejaarde vrouw uit China, Alice Yuan. Ze vertelt over de manier waarop ze met lijden/beproevingen omgaat en wat God voor haar betekent.

“Met Gods hulp kon in het volhouden. Biddend en met gesloten ogen doorstond ik iedere dag, negentien jaar lang, de verhoren”, Alice Yuan uit China.

 

 
< Vorige   Volgende >