Logo PKN

Menu

Uitgangscollecte (30 januari) PDF   E-mail
De uitgangscollecte in de eredienst van zondag 30-01-2011 is bestemd voor het “Werelddiaconaat”.

Sinds de watersnoodramp in Nederland in 1953 wordt er op de eerste zondag van februari gecollecteerd voor het Werelddiaconaat. Het Werelddiaconale werk is gericht op het creëren van toekomstperspectief voor mensen wereldwijd, die in een noodsituatie of conflict verkeren. Dit kan door structurele hulp te bieden, zoals armoedebestrijding, het ondersteunen van onderwijsprojecten en landbouwprogramma’s en het geven van sociaal-medische ondersteuning.
Op zondag 30-01-2011 zal er gecollecteerd worden voor het Werelddiaconale werk van Luisterend Dienen. In deze collecte staat het landbouwwerk van de Presbyteriaanse Kerk in Ghana centraal.
In Ghana leven veel mensen van de opbrengst van hun akker. Soms is dat net genoeg, maar veel vaker komen ze tekort. Door handelsbarrières tussen Ghana en de Europese Unie bieden de lokale boeren hun waren tegen te lage prijzen aan. Doordat de boeren een lage prijs krijgen verdienen ze te weinig om hun kinderen naar school te laten gaan. Gelukkig ontvangen de boeren steun van het ontwikkelingsbureau van de Presbyteriaanse Kerk (PCG) in Noord Ghana. Die zet zich al jaren in voor verbetering van landbouwtechnieken en onderhandelt voor een betere marktpositie van de boeren en boerinnen. Indien nodig kunnen boeren een microkrediet krijgen. Verder krijgen ze van de Presbyteriaanse Kerk (PCG) onderwijs op het gebied van gezonde man/vrouwverhoudingen, milieuvriendelijke productiemethoden en hiv/aids.


Het is de bedoeling dat de boeren op termijn zelfstandig kunnen opereren.

 

Namens de Diaconie,
Gert Jan Buitenhuis.

 
< Vorige   Volgende >