Logo PKN

Menu

Vervolgd, maar niet vergeten: bidden PDF   E-mail
Bid voor mij’. Dat is vaak het eerste dat vervolgde christenen vragen.

Zij kennen het belang van gebed uit eigen ervaring.
Vervolgde christenen hebben te maken met discriminatie, afwijzing en mishandeling of worden zelfs gedood omdat zij geloven in Jezus  Christus. In hun situatie is gebed vaak een bron van vrede en kracht. Door gebed van henzelf en van u weten zij dat ze niet vergeten zijn.

Gebed is de sleutel
Zondag 10 april ligt er opnieuw een gebedskaartje op uw kerkstoel.
Tijdens de dienst  zal een moment gebedsaandacht van u worden gevraagd  voor christenen in de knel. Misschien hebt u intussen een blik geslagen op de lijst in het Hoogepad. Onder de titel ‘Waar geloof het meest kost’ is een 50-tal namen van landen genoemd waar geloven niet op een koopje kan. Uit naam van al die miljoenen christenen in de knel vragen wij u dit gebedsverzoek serieus te nemen. Zo serieus dat u het kaartje mee naar huis neemt om er vaker aandacht aan te geven. Regelmatig hebben we in dit kerkblad het belang van ‘bidden voor’ onderstreept. Mogen de christenen in de landen op de lijst van vervolging op u rekenen? Ook de christenen in de roerige landen van Noord-Afrika en de kleine kerk in Japan? Namens hen dit dringende beroep op u.
Een van de medechristenen die onze gebedssteun hard nodig heeft is Martha uit Ethiopië. Haar man werd doodgestoken toen hij een moslim tot bedaren wilde brengen die kerkgangers achternazat. Martha’s man Yadeta werd, toen hij ertussen sprong dodelijk geraakt door messteken. Weduwe Martha blijft met zes kinderen achter. Zij weet niet hoe ze in het levensonderhoud van haar kinderen moet voorzien. Open Doors helpt haar maar een bemoedigend kaartje of kindertekening zou haar en haar kinderen erg goed doen. Schrijft u naar het volgende adres:
Open Doors, schrijfactie Martha, Postbus 47, 3850 AA te Ermelo.
Giften kunnen naar giro 7733 t.n.v. Open Doors te Ermelo.

 

Werkgroep Open Doors te Beekbergen,
Corine de Korte, Janny en Jan Hekman

 
< Vorige   Volgende >