Logo PKN

Menu

Vervolgd, maar niet vergeten: Efeziërs PDF   E-mail
Het vuur van de protesten verspreidde zich door landen als  ...

 

En bidt daarbij met aanhoudend bidden en smeken bij elke gelegenheid in de Geest, daartoe wakende met alle volharding en smeking voor alle heiligen;  Efeziërs 6:18


Het vuur van de protesten verspreidde zich door landen als Egypte, Tunesië Marokko, Syrië, Jordanië, Jemen en Libië. Allemaal landen op onze Ranglijst Christenvervolging. Landen waar u en ik al jaren voor bidden. Onlangs aanvaardde de VN-Mensenrechtenraad unaniem een resolutie die de vrijheid van godsdienst-keuze benadrukt.

Ik vroeg me af wat deze dingen konden betekenen voor de vervolgde christenen in de moslimwereld. Onlangs bezocht ik Anne van der Bijl, oprichter van Open Doors, en hij zei iets dat mij sindsdien niet meer heeft losgelaten: ‘Is dit de verhoring van onze gebeden voor de moslim-wereld?’ Er zijn zeker kansen. Door de chaos staan de deuren van het Midden- Oosten letterlijk wijd open. Onze loodsen met bijbels en boeken gaan leeg. Heel veel moslims snakken naar het Woord van de God van de Bijbel.

Christenen leven tussen hoop en vrees. En ik? Welk gebed moet ik bidden? In welk licht moet ik de ontwikkelingen zien? Het zijn vragen waarop ik niet gelijk een antwoord weet. In Efeziërs roept Paulus ons op om waakzaam te zijn en voortdurend te bidden voor alle heiligen. Dat blijf ik doen. Want van één ding ben ik overtuigd: de strijd is nog niet voorbij.
Aldus Tjalling Schotanus in het Open Doors magazine van mei.

Tijdens de koffie in het Hoogepad verzamelden we 2x 60 handtekeningen om de regeringen van Irak en Pakistan op te roepen de Christenen in hun landen in bescherming te nemen tegen toenemend geweld. Zo willen we volharden in waakzaam zijn. Blijft u meebidden !! voor de ontwikkelingen in landen waar de protesten toenemen en christenen zich vaker onveilig weten.


Namens de werkgroep, Janny Hekman

 
< Vorige   Volgende >