Logo PKN

Menu

Jongerenreis 2011 PDF   E-mail
Van 16-07-2011 t/m 30-07-2011 zullen wij, 20 jongeren en zes volwassenen als begeleiding, voor een tweeweekse reis naar de Oekraïne gaan.

In overleg met de Foundation for “Children in Need” willen we met de jongeren een aantal projecten gaan uitvoeren waar de kinderen en mensen in Lopatyn de komende jaren plezier / gemak van zullen hebben. De onderstaande projecten willen we als groep gaan uitvoeren:
- Het samen met de lokale bevolking opknappen van het oude theater in Lopatyn. De binnenmuren en het plafond zullen eerst geschuurd moeten worden en daarna willen we de binnenmuren en het plafond voorzien van nieuwe verf. Het doel is om er dan een gymzaal van maken. Via de Stichting W.H.O.E (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) hebben wij de beschikking over banken, matten, rolmat, bokken, paarden, kasten, etc. voor het realiseren van een gymzaal. De betreffende materialen zullen met een vrachtwagen op 28-05-2011 vertrekken richting Lopatyn in de Oekraïne.
- Het maken van verschillende muurschilderingen op binnen- en of buitenmuren in Lopatyn. De meeste gebouwen hebben een troosteloze uitstraling en door de muurschilderingen willen we een bepaalde ruimte / gebouw een heel andere uitstraling geven.
- We willen ter plaatse een groot aantal dozen gaan samenstellen met o.a. voedsel en andere benodigdheden. Deze dozen willen we dan naar de arme mensen in Lopatyn en eventueel omliggende dorpen gaan brengen ter ondersteuning voor de komende winter.
- We willen als groep natuurlijk ook activiteiten gaan organiseren met de kinderen in Lopatyn.
Om de bovenstaande projecten te kunnen uitvoeren is er geld nodig. Om geld in te zamelen hebben we in de afgelopen periode een aantal acties gehouden. Een actie die nu nog steeds loopt is de Talentenmarkt. Met de Talentenmarkt is momenteel al ongeveer € 1.300,- opgehaald. Mocht u nog talenten bezitten of nodig hebben meldt u dan aan.


Namens de projectgroep Jongerenreis 2011,
Gert Jan Buitenhuis.

 
< Vorige   Volgende >