Logo PKN

Menu

Vervolgd, maar niet vergeten: Irak PDF   E-mail
Zondag 1 mei zetten 60 personen hun handtekening onder een protestbrief aan de Irakese ambassade met het verzoek de christenen in hun land in bescherming te nemen tegen geweld.

Misschien vraagt u zich af wat zo’n actie kan opleveren in dat verre land waar de orde zoek lijkt.

Open Doors laat op 10 mei weten dat de Irakese ambassade heeft gereageerd op de vele brieven van Nederlandse christenen. De ambassade schrijft in een reactie dat de Irakese regering werkt aan verschillende maatregelen:
Christenen krijgen de mogelijkheid een training te volgen die hen helpt hun leefomgeving te verbeteren en te beschermen. Ook stelt de Irakese overheid plannen op om de 200.000 overgebleven christenen beter te beschermen tegen geweld.
President Talabani laat weten dat hij van plan is een kantoor te openen om de belangen van de christelijke gemeenschap te behartigen. Christenen kunnen daar terecht om melding te maken van geweld dat hen bedreigt. Ook laat de ambassade weten dat sommige regeringsleiders geweld tegen christenen veroordelen. Christenen zijn diepgeworteld in de Irakese samenleving daarom wil minister-president  Al Maliki dat andere landen de overgebleven niet aanmoedigen Irak te verlaten zoals 150.000 van hen de afgelopen anderhalf jaar reeds deden.
Open Doors is blij met de reactie van de Irakese ambassade naar aanleiding van de schrijfactie. Wij zullen daarom contact houden met de ambassade om er op toe te zien dat de maatregelen ook werkelijk worden uitgevoerd en succes hebben, zegt een woordvoerder.
Ondanks de toezeggingen hebben de christenen in Irak onze gebedssteun blijvend nodig. Laten we naast hen blijven staan in hun omstandigheden, zodat zij, precies als Daniël indertijd, hun geloofsweg zullen vinden in dit land en het evangelie daar haar invloed kan hebben. Ook hierin kunnen wij als medechristenen een aandeel hebben zodat onze God in dit ontwrichte land hoop kan vermenigvuldigen.

Namens de werkgroep, Janny Hekman

 

 

 
< Vorige   Volgende >