Logo PKN

Menu

Uitgangscollecte (12 juni) PDF   E-mail
De uitgangscollecte in de eredienst van zondag 12-06-2011 is bestemd voor de Pinksterzendingsweek met als thema: “Als een lopend vuurtje”.

In Cambodja is er jarenlang oorlog geweest. Aan het eind van de jaren tachtig werden er twee miljoen mensen vermoord. In die tijd werden veel Cambodjaanse kinderen ruw gescheiden van hun ouders. Ze groeiden op in grote chaos en zonder liefde. Nu ze zelf ouders zijn, weten ze vaak niet hoe ze op een liefdevolle manier moeten omgaan met hun kinderen.
In deze gebroken samenleving biedt World Relief Cambodja hulp en verkondigt het Evangelie om zo troost te kunnen bieden. De basis van hun programma’s zijn kinderclubs.
De kinderclubs van World Relief zijn een veilige haven voor veel Cambodjaanse kinderen uit moeilijke gezinssituaties. Hier leren de kinderen dat ze waardevol zijn in Gods ogen. Steeds meer ouders worden geraakt door de verandering die zich in hun kinderen voltrekt. Ze zien de sfeer in hun gezinnen verbeteren. En sluiten zich, soms uit nieuwsgierigheid, aan bij een bijbelstudiegroep. Deze bijbelstudiegroepen groeien uit tot huisgemeenten. Bijbelstudie, gebed en onderlinge zorg staan centraal in deze groepen. Maar er is ook aandacht voor de vele aidspatiënten, zowel binnen als buiten de gemeenten. Het programma Way of Hope van World Relief Cambodja ondersteunt de huisgemeenten met training, van eenvoudig bijbelonderwijs tot een intensief programma voor toekomstige leiders. Daarnaast ontvangen de deelnemers van de huisgemeenten voorlichting over hiv/aids.
Iedere huisgemeente met vijftien leden splitst in tweeën. Die twee nieuwe gemeenten groeien weer verder. Inmiddels zijn er meer dan achthonderd huisgemeenten in Cambodja, waar zo’n 5500 jonge christenen deel van uitmaken. World Relief hoopt dit jaar nog 200 nieuwe gemeentes te stichten, die Gods boodschap van hoop verspreiden in de gebroken samenleving van Cambodja.

Kerk in Actie steunt dit programma van harte en daarom collecteren we voor dit zendingswerk op Eerste Pinksterdag.
Namens de Diaconie,    Gert Jan Buitenhuis.

 
< Vorige   Volgende >