Logo PKN

Menu

Collecte diaconie (28 augustus) PDF   E-mail
De collecte voor de diaconie in de eredienst van zondag 28-08-2011 is bestemd voor het “Evangelisch Begeleidingscentrum”.

Het Evangelisch Begeleidingscentrum biedt op professionele wijze hulp aan (jong-) volwassenen die met de volgende problemen kampen: depressie, faalangst, trauma’s, moeite om met anderen om te gaan, gebrek aan structuur en ritme.
De hulpverlening bestaat uit: opvang en begeleiding, zelfstandigheidstraining, begeleid zelfstandig wonen, dagbesteding en ambulante zorg.
Het Evangelisch Begeleidingscentrum heeft zes zorglocaties in de regio Elburg-Oldebroek, waar ze in totaal 73 hulpvragers een plek bieden. Op twee daarvan (“De Schuilplaats” in ’t Harde en “De Eikenhorst” in Oldebroek) woont naast de bewoners een aantal medewerkers met hun gezinnen. Op deze locaties functioneert een soort leefgemeenschap. Dat betekent dat er regelmatig gemeenschappelijke activiteiten zijn: koffiedrinken, maaltijden, vieringen en andere activiteiten. De visie achter de leefgemeenschappen is het uitdrukken van de gelijkwaardigheid van hulpvrager en hulpbieder. Voor ca. 40 mensen (waarvan twintig van buiten het Evangelisch Begeleidingscentrum komen) verzorgen ze een dagbestedingstraject.
Het Evangelisch Begeleidingscentrum is een christelijke organisatie. De werkers vertegenwoordigen tal van kerkelijke geloofsgemeenschappen en vinden de inspiratie voor hun werk ten diepste in hun geloof in Jezus Christus.
De missie van Evangelisch Begeleidingscentrum is mensen helpen hun leven weer op de rit te krijgen. Samen leren, wonen, werken en waardevol leven. Geïnspireerd door ons geloof in Jezus Christus.

 

Namens de Diaconie,         Gert Jan Buitenhuis.
 

 
< Vorige   Volgende >