Logo PKN

Menu

Vervolgd maar niet vergeten: Irak PDF   E-mail
‘Mama, zijn we hier veilig?’ ‘God wilt u ervoor zorgen dat ze niet nog een kerk opblazen en dat er niet nog meer autobommen zijn, stop het doden!!’ 

 

Wees wakker en versterk het overige, dat dreigt te sterven.  (Openb. 3:2b)

 

‘Mama, zijn we hier veilig?’ ‘God wilt u ervoor zorgen dat ze niet nog een kerk opblazen en dat er niet nog meer autobommen zijn, stop het doden!!’  Vragen waar Irakese kinderen mee zitten en die ze herinnert aan de dag dat hun leven voorgoed veranderde door aanslagen, geweld en doodsbedreigingen. Door alles wat ze meemaakten zijn ze getraumatiseerd. Talloze kinderen en hun ouders lopen rond met ‘horrorfilms’ in hun hoofd. Velen van hen ontvluchten het land. De aanslagen, bedreigingen, moorden en ontvoeringen slaan diepe wonden.

 

De toekomst van de Kerk in Irak staat op het spel. Door de grote uitstroom van 150.000 christenen dreigt de Kerk uit Irak te verdwijnen. Het is belangrijk dat die daar aanwezig blijft om zout en licht te zijn. Die Kerk is trouwens al ruim 1800 jaar onderdeel van de Irakese samen-leving. Om te kunnen blijven is onze hulp dringend nodig.

 

Met groepsgesprekken en individuele sessies proberen Jana en andere traumahulpverleners de gelovigen te helpen inzicht te krijgen in hun emoties. Ze zegt: ‘de situatie lijkt zo hopeloos en ik voel me soms zo machteloos maar het troost me te weten dat God in Irak blijft. Die gedachte geeft mij hoop en maakt mij dankbaar even naast deze mensen te mogen lopen. Een arm om hun schouder te kunnen slaan en ze hun verhaal te laten vertellen. Ik heb geen antwoorden maar de mensen laten me weten dat ze blij zijn dat er mensen zijn die naar hen omkijken. Ze dachten er alleen voor te staan maar toen kwamen er naasten die hen op- zochten om te luisteren en te helpen’.

 

Helpt u mee de schouders te zetten onder de broodnodige ondersteuning van Irakese christenen?
Wat u kunt doen? een paar voorbeelden:
3 euro         -     een kinderbijbel 
6 euro         -     een bijbel     
125 euro     -     traumazorg
25 euro     -   1 training van bijbels onderwijs aan christen met een moslimachtergrond  

1000 euro   –   microkrediet gevluchte christenen.

 

Helpt u mee om in gebed rond christenen in Irak te staan en zo een arm om hen heen te slaan? Uw gebed en uw gift zijn belangrijk om hen te ondersteunen in de vervolging die hen treft.

 

Uw gift kan worden overgemaakt via giro 7733 o.v.v.  Kerk Irak t.n.v. Open Doors in Ermelo.

 

Namens de werkgroep:  Janny Hekman

 
< Vorige   Volgende >