Logo PKN

Menu

Vervolgd maar niet vergeten: Iran PDF   E-mail
De Kerk als mierenkolonie in Iran
Open Doors verzorgt trainingen waardoor christenen met een moslimachtergrond groeien in hun positie als leider.

Een voorganger vertelt: ‘Ons wordt geleerd hoe de Bijbel als leidraad kan worden gebruikt om gedachten en kennis te toetsen. Ook wordt ons geleerd om te praten over onderwerpen als relaties, huwelijk en christelijk leiderschap. Wat we hebben geleerd geven we door aan andere christenen. Eén van hen is Hedayat. Hij was een fanatiek moslim en is vijf maanden geleden tot geloof gekomen’, legt de voorganger uit. Het is verbazingwekkend om te zien wat God in zijn leven heeft gedaan.


Hedayat groeide op in een islamitisch gezin. Hij was een goed moslim en hield zich aan de regels en rituelen van de islam. Hij had echter ook vragen over zijn geloof. Met een Armeense vriend die christen was, sprak Hedayat soms stiekem over het christelijk geloof. Die gesprekken waren altijd erg voorzichtig en duurden niet lang. Beiden waren bang om in moeilijkheden te komen. Tot Hedayat’s vriend hem op een dag een film gaf die hij het best kon bekijken als er niemand in de buurt was.

 

Hedayat bekeek de film. Hij vertelt: ‘Aan het einde van de film stond een gebed in beeld. Ik bad het en die nacht kreeg ik een droom. In mijn droom zag ik een man in mijn huis. Hij stond voor me. Ik zag littekens op zijn polsen en op zijn voeten. Ik wist dat het Jezus was. Maar geloven dat hij de Zoon van God was, kon ik niet. Bovendien wist Hedayat dat zijn oudste broer furieus zou reageren als hij de islam zou verlaten om christen te worden. Hij besloot dus niet toe te geven aan zijn twijfels en het christelijk geloof te negeren. Hij verbrak het contact met zijn christelijke vriend.
Vier jaar later stond de vriend ineens voor hem. Hij legde een cadeautje op de toonbank van mijn winkel en zei: ‘Ik ben je niet vergeten en ik bid altijd voor je’. Hij liep de winkel uit en Hedayat pakte het cadeautje uit. Het bleek een Nieuwe Testament te zijn. Hij werd woedend omdat hij werd achterna gelopen met het christelijk geloof. Hij besloot niet in het boekje te lezen maar zijn nieuwsgierigheid won het. Zou de Bijbel inderdaad zo vervalst zijn als hem was geleerd?

 

Door het lezen werd hij overtuigd van de waarheid van de Bijbel. Hij nam contact op met zijn christelijke vriend en maakt nu deel uit van een huisgemeente. Hedayat is  21 jaar. Jong, maar hij heeft de potentie om zelf voorganger te worden. Zijn voorganger heeft gehoord dat mensen wereldwijd voor hem en zijn gemeente bidden. Dat gebed is ook nodig om als gemeente geestelijk gezond te blijven en om te kunnen groeien. Al zijn de meeste christenen in mijn land geheime gelovigen en moeten ze veel moeilijkheden doorstaan, ik denk dat je de Kerk in mijn land kunt vergelijken met een mierenkolonie: de meeste van hen zie je niet, maar ze zijn er wel.

 

Open Doors verspreidde in het Midden-Oosten
269.850 bijbels en christelijke lectuur;   
  18.418  christenen werden getraind;
    6.308 christenen praktisch ondersteund

 

Wilt u Open Doors een warme hand in de rug geven bij haar werk? Op www.opendoors.nl vindt u informatie.
Bid voor de werkers en de vervolgden; Geef uw bijdrage op giro 7733;
Schrijf uw naam op  bemoedigende kaarten die de werkgroep met enige regelmaat verzendklaar maakt. Zo gingen er de laatste maand  4 kaarten naar Rhoda in Nigeria en ook naar Tohar in Oezbekistan.
Mocht iemand van u kleurige kaarten beschikbaar hebben dan ontvangen wij die graag voor dit doel.

 

De werkgroep Beekbergen: Corine de Korte, Jan en Janny Hekman

 
< Vorige   Volgende >