Logo PKN

Menu

Vervolgd maar niet vergeten: Midden Oosten PDF   E-mail
Bij mijn computer hangt een klein formaat sandaal zoals die in het Midden-Oosten wordt gedragen.

Het is een klein symbool dat me herinnert aan de situatie van geheime gelovigen in die regio.
De afgelopen drie jaren stapten we regelmatig in hun schoenen door hun verhalen te lezen, naar hen te schrijven,  aan hen te geven en voor hen te bidden.
Via geschreven portretjes maakte u via het kerkblad kennis met: Nasira uit Noord-Afrika, Tabitha uit Nigeria, Achmed uit Egypte, Ruth en Butros uit het Midden-Oosten. Zij stonden symbool voor vele geheime gelovigen. Om gebed voor hen te vragen werden in totaal 100.000 gebedskaartjes gedrukt en verspreid onder de achterban. Dit maakte bij veel mensen indruk. Eén van hen zei het zo: ‘Het kaartje dat ik op mijn stoel vond, maakte bij mij meer los dan dat de voorganger vanaf de kansel een onbekende naam uit een ver land noemde. Ik blijf voor deze persoon bidden.

Vanaf de Open Doors-dag staat het komende jaar in het teken van kinderen uit de Vervolgde Kerk. Miljoenen van hen groeien diep verwond op. Open Doors helpt hen met kinderbijbels en –boeken maar ook met kinderkampen en traumazorg.Kijk op www.opendoors.nl/kind

 

Voor in de agenda:
Wilt u de Vervolgde Kerk ontmoeten? U krijgt de kans tijdens de Open-Doorsdag op 5 november in Zwolle.  Timothy, een jonge Noord-Koreaan, Leila uit Colombia en een christen uit Pakistan spreken op die dag over het thema: ‘Vervolgd maar niet vergeten’. Noteer deze datum in uw agenda en maak die dag eens mee temidden van de grote Open-Doorsfamilie.
Een indrukwekkende ervaring!
Als vrijwilliger voor de opbouw, het kinderwerk of tienerprogramma ben je ook van harte welkom.
Aanmelden via www.opendoors.nl/dag

 

Op de gemeenteavond van 11 november  in het Hoogepad, zal een presentatie van het Open Doors-werk worden gegeven. Bij de presentatie is ook een boekentafel. Fijn als u die avond aanwezig bent.

 

De werkgroep, Corine de Korte, Jan en Janny Hekman

 
< Vorige   Volgende >