Logo PKN

Menu

Vervolgd maar niet vergeten: Colombia PDF   E-mail
Weet u dat miljoenen kinderen diep verwond opgroeien?

Ze worden vervolgd omdat zij, of hun ouders, christen zijn.

Kinderen uit de Vervolgde Kerk zijn de verborgen slachtoffers van vervolging. De komende tijd maakt Open Doors deze kinderen zichtbaar tijdens de nieuwe campagne ‘Niet langer kind’. Ze worden niet vergeten.

Na de dood van haar ouders werd Sofia opgevangen in het christelijk kindertehuis van Open Doors in Colombia. Haar ouders werden vermoord toen Sofia bij de buren was. Toen ze geweerschoten hoorde, rende ze naar huis. Daar zag ze haar ouders liggen. Die overleefden de schietpartij niet. Sofia, haar zusje en broertje zijn in het kindertehuis overgebracht.
Ongeveer vijftig kinderen wordt in dit tehuis veiligheid en liefde geboden. Velen van hen zijn kinderen van voorgangers-echtparen die vermoord zijn door de guerillabeweging. Niet alleen wezen wonen hier maar ook brengen ouders kinderen die anders in een gewelddadige omgeving moeten opgroeien. Ze hopen dat hun kind een beter leven krijgt. Al deze kinderen hebben hun eigen verhaal over wat vervolging met hun nog jonge leven doet. Deze kinderen zijn de toekomstige Kerk maar voor veel van hen is de weg naar de toekomst er één van moeilijkheden, angst en onzekerheid. Ze blijven zichzelf vragen stellen zegt de directrice van het tehuis: ‘Wie is God? Waarom zijn mijn ouders gestorven? Waarom maakte ik dit mee?’Daarom is het belangrijk dat deze kinderen worden geholpen hun trauma te verwerken. Daar wordt aan gewerkt in het kindertehuis, anders blijven verdriet en pijn een grote rol spelen in hun levens. Het helen van deze wonden gaat niet van het ene op het andere moment en soms duurt het jaren voor de angst afneemt. De angst is soms zo heftig dat een kind de herinneringen van zich af wil schudden door zich van het leven te beroven.
Ook Sofia heeft nog een lange weg te gaan maar ze put kracht uit haar geloof in God. Nu zegt ze: ‘Mijn denken over God is veranderd door de tijd uit het kindertehuis. Dardoor kan ik de moordenaars van mijn ouders vergeven, God zij hen genadig’.
Zo kan ze voorzichtig de weg naar de toekomst inslaan.
Aan kinderen zoals zij wordt verteld dat christenen in de vrije wereld met hen bewogen zijn en voor hen bidden. Een maand geleden stuurden wij vijf kaarten met een bemoediging + onze namen naar het kindertehuis.
Het is heel bijzonder om te zien wat deze wetenschap met hen doet, weten we van de directrice.

 

Op de Open Doors-dag op 5 november in Zwolle kunt u meer horen over kinderen in de Vervolgde Kerk. Uw betrokkenheid en aanwezigheid wordt op prijs gesteld.
Mogen deze kinderen van de rekening op U rekenen?

 

Wilt u hen helpen? Steun Open Doors dan met uw gebed en uw gift. Kijk op www.opendoors.nl/kind
In de nieuwe campagne ‘Niet langer kind’ vraagt Open Doors uw hulp om deze kinderen te steunen.
Doet u mee?
Geef uw gift via giro 7733 ten name van Open Doors onder vermelding van ‘Kinderen’.

 

Wilt u zich in gebed met deze kinderen verbinden?  Noem dan de volgende namen in uw gebed. De Vader in de hemel kent de kleinen en de kwetsbaren. Hij weet wat ze nodig hebben en zijn dagelijkse  barmhartigheden houden ook voor hen niet op.
Mehmet (8) uit Egypte; Kai ( 12) uit Laos;
Seok (9) uit Noord-Korea en Sofia (11) , zusje van 2 en broertje van 2 maanden in Colombia

 

Voor in de agenda:
Vrijdagavond 11 november is de organisatie Open Doors door ons uitgenodigd voor een presentatie in het Hoogepad. De avond zal beginnen om 19.30u en er is een boekentafel.

We hopen dat u zich zo betrokken voelt met dit werk in Gods Koninkrijk dat u dit punt hoog op uw agenda zet.

Open Doors- werkgroep Beekbergen

 

 
< Vorige   Volgende >