Logo PKN

Menu

Collecte Diaconie (20 november) PDF   E-mail

De collecte voor de diaconie in de eredienst van zondag 20-11-2011 is bestemd voor “De Bijbelvereniging”.

“Mijn kamergenootje had een ziekenhuisbijbel. Ik leen hem steeds van haar, maar toch kan ik niet altijd lezen wanneer ik wil, omdat zij hem ook zelf gebruikt. Kan ik ook zo’n Bijbel toegestuurd krijgen, want hij leest zo ontzetten fijn. Ik heb zelf nog geen Bijbel, want ik heb – sinds ik hier opgenomen ben -  God gevonden.”
Dergelijke berichten ontvangt de Bijbelvereniging (voorheen de Nederlandse Gideons) regelmatig.
De Bijbelvereniging is een christelijke organisatie die sinds 1948 Bijbels neerlegt en controleert op plaatsen waar mensen overnachten. Zo kan het zijn dat u in uw hotel of vakantiehuisje een Bijbel van de Bijbelvereniging aantreft. Maar deze Bijbels liggen ook in ziekenhuizen, gevangenissen, zorginstellingen en op schepen. In de hoop en het vertrouwen dat het Woord ter hand wordt genomen. Misschien wel door iemand die nog nooit een Bijbel in handen heeft gehad!
Het bezit van een Bijbel is voor de meeste Nederlanders geen vanzelfsprekendheid meer. Daarom leggen we de Bijbel op plaatsen waar duizenden komen. En waar in alle rust Gods Woord kan worden gelezen.
Voor dit werk zoekt de Bijbelvereniging meer Bijbelverspreiders: christenen die in gebed en gaven achter de verspreiding van Gods Woord willen staan.

 

Namens de Diaconie,
Gert Jan Buitenhuis.

 
< Vorige   Volgende >