Logo PKN

Menu

Vervolgd maar niet vergeten (Sri Lanka en Oeganda) PDF   E-mail
In deze weken bereiken kaarten met goede wensen familie en vrienden.

Op de site van Open Doors zijn namen te vinden van gelovigen die ook erg blij zouden zijn met een kaartje.  Bijvoorbeeld Shiromi uit Sri Lanka. Samen met haar man Neil leidde ze een huisgemeente. Op 17 februari 2008 werd het echtpaar aangevallen. Beiden raakten gewond. Neil overleed toen een kogel zijn hart doorboorde. Shiromi blijft achter met hun 5-jarige zoon Seradh. Er is nog veel onduidelijk over de reden van het geweld  Jarenlang werkte het echtpaar onder de getraumatiseerde bevolking van Ampara. Deze medemensen leden onder de gevolgen van een burgeroorlog. Met heel hun hart wilden Neil en zijn vrouw Jezus volgen door hun aandacht op deze medemensen te richten. Shiromi wil nu het werk in Ampara voortzetten. Samen met Seradh slaat ze de weg naar de toekomst in.Wilt u naast haar gaan staan door een meelevend kaartje te sturen en voor haar en de situatie te bidden?Het adres: Open Doors, schrijfactie Shiromi en Seradh, Postbus 47, 3850AA te Ermelo.


In Oeganda woont de 14-jarige Susan Ithungu met haar broertje bij haar vader. Als Susan op school hoort over Jezus Christus besluit ze om Hem te gaan volgen. Na een maand hoort haar vader dat zij christen is geworden. Hij bedreigt zijn dochter met een mes en sluit haar op in een kamer. Ruim zes maanden zit ze daar vast. Niemand weet er van. Na een paar maanden mist een buurman haar. Hij trapt de deur van haar kamer in. Susan is zo zwak dat ze nog maar 44 kilo weegt en niet meer kan spreken of lopen. Nog steeds ligt ze in het ziekenhuis. De kerk betaalt de kosten. Ze is nog steeds erg zwak en ze kan nog niet lopen. Susan blijft op haar Verlosser hopen. Ze heeft veel gebed en bemoediging nodig om haar leven weer op te pakken. Stuurt u haar een kaartje met vrolijke kleuren? Open Doors, schrijfactie Susan, Postbus en code zie boven.


Zoekt u voor de kaarten Engelstalige bijbelteksten dan kunt u die vinden op www.biblija.net  een Nederlandstalige groet doet het ook goed op een fleurige kaart. We laten nog even weten waar u rekening mee moet houden bij het sturen van post:
• Vermeld in uw brief of kaart niet de naam Open Doors of adres;
• Houd er rekening mee dat de post  gelezen wordt.
• Stuur geen geld.
• Vermeld niet uw (email)adres op de kaart, maar alleen uw naam en land als afzender voor de veiligheid.
• Schrijf op de kaart  alleen de naam (niet het adres) van de desbetreffende persoon.
• Schrijf niets dat als beledigend kan worden opgevat door de autoriteiten en vermijd het woord islam.

Wij zouden het fijn vinden als u betrokken blijft bij de vervolgde medemens door in hun schoenen te stappen en aandacht aan hen te geven via post en gebed.

De werkgroep te Beekbergen

 
< Vorige   Volgende >