Logo PKN

Menu

De Boekrol PDF   E-mail

Een plan voor kerkvernieuwing heb ik niet, zegt ze. Het gaat om een hartsverandering.

 

Op de cover van een bescheiden boekje kijken heldere ogen van een jonge vrouw de wereld tegemoet. Haar vriendelijk gezicht nodigt uit te lezen wat onder de cover te vinden valt vanwege de titel ‘Neem je plaats in’. (december 2011)
De foto is van Arenda Haasnoot (1973) Als predikante en voormalig vice-voorzitter van de PKN deed deze jonge vrouw ervaringen op met kerk-zijn.


Ze beschrijft haar ontdekking dat kerkgang voor velen een verplichting lijkt of iets dat er (nog) bij hoort vanuit het verleden. Het roepingsbesef dat God je vraagt je plek in te nemen in zijn gemeente lijkt grotendeels verdwenen. Zelf verlangt zij naar een levende kerk die begint bij individuele mensen die leven uit Gods Geest en zich uitstrekt naar gemeenschappen en plaatsen. Ook dat de ‘oude plaatsen’ waar het evangelie in Nederland eeuwenlang is verkondigd, niet verdwijnen maar bruikbaar blijven door Gods Geest, of zelfs opbloeien.


Vanuit haar persoonlijke zoektocht naar de plaats waartoe God haar riep, roept ze haar lezers op ook hun plaats in te nemen in de kerk en in de samenleving en niet aan de zijlijn te blijven staan.

Ik werd aangesproken door wat ik las.


Vanwege het heldere taalgebruik en ook de manier van beschrijven.
Als je aan het begin van dit nieuwe jaar overweegt welke plek samen kerk-zijn jou biedt is dit boekje de moeite van het lezen waard.


Janny Hekman

 

Te bestellen via Pia Zeggelaar bij boekvoorziening ‘ De Boekrol’
Tel. 5062906 

 
< Vorige   Volgende >