Logo PKN

Menu

Veertigdagentijd PDF   E-mail
De voorbereidingen voor de 40dagentijd 2012 zijn alweer begonnen.


De 40dagentijd is dit jaar van woensdag 22 februari tot en met zaterdag 7 april.Zondag 8 april is het Pasen.


Het thema is dit jaar: “VOOR DE VERANDERING“

VERANDERING is mogelijk!

In de 40dagentijd doen we dingen vaak net even anders. Door bezinning en door te vasten, richten we ons op God en onze naaste. We leven toe naar Pasen, het feest dat echte verandering mogelijk maakt.
Dichtbij en ver weg bidden mensen om verandering in hun persoonlijke leven of in de situatie van hun land. Kerk in Actie zet zich in om samen met u en samen met partners wereldwijd de levens van mensen te veranderen.
Binnen de gezamenlijke kerken Beekbergen en Lieren zullen we weer uitgebreid aandacht aan dit thema en de bijbehorende projecten besteden.


VAN BEZINNING NAAR VERANDERING
Kerk in Actie zet zich samen met partners wereldwijd in om levens van mensen te veranderen. In de 40dagentijd 2012 staan teksten uit de evangeliën op het leesrooster. Bijvoorbeeld het verhaal over de vijf broden en twee vissen en de gelijkenis van de graankorrel die eerst moet sterven, voordat hij vrucht draagt. We willen ons door deze verhalen opnieuw laten verrassen door het anders-zijn van Jezus. Zijn leven en zijn boodschap brachten verandering en hebben nog steeds kracht om ons in beweging te zetten. Zo kunnen ook wij mensen worden die verandering teweeg brengen in de wereld.

VOOR ELKE WEEK EEN PROJECT
Verandering is mogelijk dat bewijzen de 6 projecten die de komende 40dagentijd centraal staan. Òf het nu gaat om als vluchteling weer even kind te zijn òf een vakantie waardoor mantelzorgers weer nieuwe energie opdoen òf om weer een thuis te krijgen. Samen bieden de projecten een brede kijk op het werk van Kerk in Actie.
ZONDAG 26 FEBRUARI:
Voor de Verandering weer even kind zijn
ZONDAG 4 MAART : 
De kerk zorgt voor verandering in Cuba
ZONDAG 11 MAART : 
Voor de verandering koken op biogas
ZONDAG 18 MAART : 
Voor de verandering de zorg delen
ZONDAG 25 MAART : 
Voor de verandering een vrouwelijke theoloog
ZONDAG 1 APRIL : 
Voor de verandering een thuis

De collecte momenten, waar wij in onze kerk binnen het project aandacht aan willen besteden,  zijn op de zondagen 26 februari, 18 maart en 1 april. Hiervoor zullen folders worden uitgedeeld.

40 DAGENTIJDKALENDER
Landelijk is er een 40 dagenkalender “In liefde naar Pasen” gemaakt. Een kalender voor verdieping.
De zondagen in de kalender sluiten aan bij het oecumenisch leesrooster. De kalender is gericht op praktische toepassing en bevat gebeden, gedichten, uitleg bij de Bijbelgedeeltes met toepassing en uitspraken van mensen over Pasen. Elke week heeft een eigen thema.
De kalender is geschikt voor eigen gebruik maar ook leuk om cadeau te geven.
Zondag 5 februari tijdens het koffie drinken of woensdag 22 februari tijdens de sobere maaltijd, beide keren in Het HoogePad, te verkrijgen voor € 3,-- per stuk.

SOBERE MAALTIJD
Op woensdag 22 februari willen wij de de 40dagentijd gezamenlijk beginnen met een sobere maaltijd in Het HoogePad om 18.00 uur. U bent daar van harte welkom. Wij willen u vragen uw eigen –sober belegde- brood mee te nemen, wij zorgen voor drinken en fruit. Er is tijd voor een stukje bezinning en ontmoeting en we willen aandacht schenken aan de projecten die binnen de campagne aan de orde komen.

Wat zou het fijn zijn als we allemaal VOOR DE VERANDERING meedoen!

Hartelijke groet werkgroep Z.W.O.,
Arno Diks, Ans Fillekes, Gerda de Groot, Anthoinette Konijnenberg en Zwanette Roukema

 
< Vorige   Volgende >