Logo PKN

Menu

Open Doors: Noord-Korea PDF   E-mail
Noord-Korea staat opnieuw op nummer 1 van de Ranglijst Christenvervolging van Opendoors.

Daarom schrijf ik dit stukje speciaal over dit land. Kim Il-Sung zag het christendom als een van de grootste bedreigingen van zijn eigen ideologie van fascistoïde nationalisme. Volgens hem moest het Koreaanse ras beschermd worden tegen buitenlandse religie. Vooral het feit dat tijdens de Koreaanse Oorlog (1951 – 1953) veel christenen het land ontvluchtten, was voor Kim voldoende onderbouwing voor zijn visie dat Christenen staatsgevaarlijk waren, en spionnen voor de Amerikanen. Vandaag de dag telt Noord-Korea nog bijna 400.000 christenen, die hun geloof in het diepste geheim beleven.
Een groeiende groep Noord-Koreanen komt tot de ontdekking dat Christus Koning is, in plaats van de Kim’s. Ze wijden hun leven aan Hem. Open Doors ondersteunt deze gelovigen met noodzakelijke voeding, zowel fysiek als geestelijk. Elk jaar brengt Open Doors tonnen voedsel, medicijnen, kleding, boeken, bijbels en andere hulpgoederen in Noord-Korea. “Uw hulp is het bewijs dat God ons niet vergeten is”, stelt een Noord-Koreaanse christen.
Het gebeurde een tijdje geleden dat twee Chinese diakenen een voorzichtig klopje op de kerkdeur hoorden. Ze openden de poort en zagen een klein, 11-jarig Noord-Koreaans meisje staan. Ze had een lange weg door bergen en rivieren afgelegd op zoek naar bijstand. “Meisje, hoe wist je dat je hier terecht kon voor hulp?” vroegen de diakenen.
“Mijn grootvader vertelde me: ‘als je ooit hulp nodig hebt, ga dan op zoek naar het kruis. De mensen van het kruis zullen je helpen.”
Bid u voor de christenen in Noord-Korea! Kijk eens op de website van Opendoors als u meer wilt weten over de situatie van de christenen (jong en oud) in dit land en voor concrete gebedspunten.


Namens de werkgroep OpenDoors.

 
< Vorige   Volgende >