Logo PKN

Menu

Uitgangscollecte (18 maart) “Voor de verandering de zorg delen” PDF   E-mail

De 40dagentijd is dit jaar van woensdag 22 februari tot en met zaterdag 7 april.

Zondag 8 april is het Pasen. Het thema is dit jaar: “VOOR DE VERANDERING”!

Uitgangscollecte op zondag 18-03-2012: “Voor de verandering de zorg delen”

Wanneer bent u voor het laatst op vakantie geweest? Vakantie zien wij vaak als een prettige luxe. Dat is niet voor iedereen zo. Er zijn mensen die dag in dag uit de zorg dragen voor een partner die dementerend is.

Voor hen is een onderbreking broodnodig om het vol te kunnen houden. Het Vakantiebureau organiseert vakanties voor ouderen en mensen die wat extra zorg en aandacht hard nodig hebben, zoals echtparen van wie de partner (thuiswonend) dementerend is. De diaconale vakanties geven deze mantelzorgers en hun zieke partner de gelegenheid om op adem te komen en nieuwe energie op te doen. Voor de verandering kunnen de mantelzorgers even de zorg voor hun partner delen. En dit dankzij de inzet van talloze vrijwilligers. De vakanties van het Vakantiebureau onderscheiden zich door de sfeer, gastvrijheid, gezelligheid en wederzijdse verbondenheid tussen gast en vrijwilliger. Alle vakanties hebben een protestants-christelijk karakter. Zo gaat er tijdens iedere week een vrijwilliger met een pastorale achtergrond mee, die op zondag de kerkviering verzorgt en, indien gewenst, pastorale zorg verleent.

De uitgangscollecte in de erediensten op zondag 18 maart is bestemd voor het Vakantiebureau die door Kerk in Actie ondersteund wordt. Wij bevelen de collecte van harte bij u aan!

 
< Vorige   Volgende >