Logo PKN

Menu

Werelds koken (27 maart) PDF   E-mail
We zijn nu toe gekomen aan het laatste project “Voor de verandering” van de 40dagentijd die nog t/m zaterdag 7 april duurt.

We leven toe naar Pasen, het feest dat echte verandering mogelijk maakt.
Dichtbij en ver weg bidden mensen om verandering in hun persoonlijke leven of in de situatie van hun land. Kerk in Actie zet zich in om samen met u en samen met partners wereldwijd de levens van mensen te veranderen.
Binnen de gezamenlijke kerken Beekbergen en Lieren wordt uitgebreid aandacht aan dit thema en de bijbehorende projecten besteed.

WERELDS KOKEN
Dinsdag 27 maart is er weer “Samen eten” in Het Trefpunt in Lieren. De avond staat in het teken van “Werelds koken”. 
We beginnen met een soep uit de Joodse keuken. Seidersoep met matzeballen.
Tijdens de seideravond wordt traditiegetrouw de hagada, het verhaal van de uittocht uit Egypte, voorgelezen. Een traditioneel gerecht is de matzeballensoep. Zet een extra glas op tafel en houd een plek vrij. Want de profeet Elia zou binnen kunnen komen om de Masjiach aan te kondigen. De profeet is onherkenbaar, misschien komt hij binnen als bedelaar. Maar elke seideravond opnieuw zijn de verwachtingen hoog gespannen.
Het hoofdmenu blijft nog even een verrassing maar komt uit de keuken van Azië tot Zuid-Afrika. Komt u mee eten? Een goede maaltijd versterkt meer dan alleen de inwendige mens. Met eten feesten en troosten we,  vieren we verbondenheid en delen onze gaven. De gerechten in Werelds koken zijn bij uitstek geschikt om samen van te genieten.
De prijs van de maaltijd is 5 euro en dat bedrag is deze keer voor één van de projecten hierboven genoemd.

De maaltijd begint om 18:00 uur. U kunt zich t/m 25 maart opgeven op de lijst in de kerk of bij een van de kooksters tel. 055-5410389. U bent van harte welkom.

 
< Vorige   Volgende >