Logo PKN

Menu

Uitgangscollecte (1 april) PDF   E-mail
De uitgangscollecte voor Uganda is onderdeel van de 40dagentijd  “Voor de verandering” die nog t/m zaterdag 7 april duurt.

Stel je voor dat je je als kind elke dag afvraagt of er wel eten op tafel komt. Of stel je voor dat je vader regelmatig zijn woede op jou afreageert. Je zou waarschijnlijk de straat op gaan. Op zoek naar eten. Op zoek naar een beter leven. Veel kinderen in de hoofdstad van Uganda doen dit ook. Maar wat voor goeds brengt een leven op straat? De Ugandese organisatie KAYDA vangt deze thuisloze kinderen op. KAYDA biedt deze kwetsbare kinderen midden in de krottenwijk Katwe een ‘thuis’. Zo kunnen ze er terecht voor een maaltijd en een slaapplaats, maar ze vinden er ook warmte en geborgenheid. Alle kinderen volgen bovendien onderwijs. Sommigen gaan naar een reguliere school, waarvoor KAYDA de kosten betaalt. Anderen lopen zover achter op de lesstof, dat ze eerst bijgespijkerd moeten worden bij KAYDA. Als ze te oud zijn om alsnog naar het basisonderwijs te gaan, kunnen ze beroepsopleidingen volgen, zoals naailessen en les in houtbewerking, waardoor ze later een betaalde baan kunnen vinden. Ook worden de kinderen begeleid om zich in de maatschappij staande te houden en wordt er samen gepraat over seksualiteit en hiv/aids. En dit alles in een liefdevolle omgeving. Ineens is hun leven niet meer kansloos, maar vol nieuwe mogelijkheden. De grootste kracht van de organisatie KAYDA is dat ze met weinig middelen veel doet. Met veel inventiviteit zorgt de staf van KAYDA ervoor dat de kosten van het inloophuis zo laag mogelijk zijn. Zo houden ze kippen en hebben ze op een boerderij buiten de stad ook koeien, waardoor ze voor hun maaltijden grotendeels zelfvoorzienend zijn. De boerderij wordt ook gebruikt als trainingsplek waar de jongeren het boerenbedrijf leren kennen.


De uitgangscollecte in de erediensten op zondag 01 april is voor het totale werk van Kerk in Actie, waaronder het werk van KAYDA in Uganda. Van harte aanbevolen!

 
< Vorige   Volgende >