Logo PKN

Menu

Vervolgd, maar net vergeten: Noord-Korea PDF   E-mail
Actiedag 15 april: “1 voor Noord-Korea”

Deze dag staat in het teken van gebed. Gebed doorbreekt grenzen en opent deuren die voor mensen gesloten lijken. Op de speciale actiewebsite www.1voornoordkorea.nl  vindt u gebedspunten, achtergrondinformatie en persoonlijke verhalen van christenen uit Noord-Korea. We nodigen u uit om mee te doen, mee te bidden voor deze christenen.

Noord-Korea viert de geboortedag van de “Grote Leider” Kim Il-Sung. De man die de vervolging van christenen in zijn land in gang zette. Hij zag het christendom als één van de grootste bedreigingen van zijn eigen ideologie. Zijn zoon Kim Jong-Il pakte het stokje over en sinds zijn dood in december 2011 zet zoon Kim Jong-Un het regieme voort.

Hoe staat de kerk ervoor?
• De leiders van het land moeten als goden worden vereerd. Wie niet buigt voor het standbeeld van Kim Il-Sung wordt gezien als landverrader.
• De Kerk in Noord-Korea is volledig ondergronds. Het bezit van een bijbel kan er al toe leiden dat een christen met andere familieleden in een strafkamp terechtkomt.
• Tussen de 50.000 en 70.000 christenen zitten in heropvoedingskampen of gevangenkampen.

Een uitzichtloze situatie? Nee. De kerk groeit, dwars door lijden heen. Noord-Koreanen komen tot de ontdekking dat Christus Koning is, in plaats van de Kim’s. Ze willen hun leven aan Hem wijden. Om naast deze christenen te staan in gebed en om te bidden voor verandering in het land, is er de actiedag “1 voor Noord-Korea”. Doet u mee?

Namens de werkgroep OpenDoors

 
< Vorige   Volgende >