Logo PKN

Menu

Open Doors: Noord-Korea PDF   E-mail
Dit jaar viert Noord-Korea dat de door Grote Leider Kim Il Sung beloofde heilstaat werkelijkheid is geworden. De realiteit is echter dat de bevolking zwaarder lijdt dan ooit.

Op 15 april werd de 100e geboortedag van de Grote Leider gevierd in Noord-Korea. U hebt er ongetwijfeld over gelezen en gehoord in de media. Deze man zette de vervolging van christenen in zijn land in gang. Daarom hebben Open Doors, Trans World Radio en nog enkele verwante organisaties 15 april uitgeroepen tot actiedag voor dit land. Deze dag stond in het teken van gebed. Onze werkgroep besloot hieraan mee te doen en vond ds. Van Laar bereid mee te werken.


We hopen dat u zich ook betrokken hebt gevoeld bij de Noord-Koreanen.  Honderdduizenden van hen zitten in strafkampen; er is hongersnood en ernstige christenvervolging. Een slachtoffer: ‘Mijn tijd in het kamp was een marteling. Alsof ik elke dag de tien plagen van Egypte moest doorstaan. De lijken van mensen werden verbrand, de as werd over de weg gestrooid. Wij moesten eroverheen lopen’.  Zo’n 200.000 tot 400.000 christenen in Noord-Korea worstelen om te overleven. Open Doors ondersteunt deze onzichtbare Kerk. Zij trainen in het geheim Noord-Koreaanse kerkleiders, verspreiden christelijke materialen en geven noodhulp. Dit werk valt onder de categorie ‘gevaarlijk’.  Er reizen ook christenen naar dit land om voor de gelovigen in het land te bidden. Christenen ontmoeten kan niet omdat dat te gevaarlijk is.  Uw gift stelt Open Doors in staat om kleding, voedsel, medicijnen en noodhulp te verstrekken. Uw betrokkenheid en hulp maken verschil. Samen kunnen we ook zo één zijn voor dit land in nood.

Een reactie: Wij danken God voor de medicijnen die we van jullie hebben gekregen. Die zijn hier niet verkrijgbaar in ziekenhuizen.  Dokters verkopen ze op de zwarte markt. Er is niets wat we kunnen doen als mensen ziek worden.

Na de dood van Kim Jong-Il is de vervolging toegenomen.  Zoon Kim Jong-Un stelt zich al anderhalf jaar steeds harder op naar christenen en andere ‘vijanden van het regime’. De nieuwe leider wordt gevreesd. Hij zal alles doen om aan de macht te blijven. Toch geloven wij dat ook voor de christenen in dat land geldt dat alles mogelijk is voor wie in God geloven: ooit te wonen in een land waar te eten zal zijn, waar vrijheid is om te geloven en doen wat je wilt.

Wilt u betrokken zijn? Bid voor de Noord-Koreaanse christenen in nood:
• bid om bescherming voor hen in de strafkampen en bij het gevaarlijke werk van ondersteuning;
• om verandering in het hart van de leiders;
• dank dat afgelopen jaar velen werden geholpen met bijbels, voedsel, medicijnen enz.

Met uw gift van 10 euro kan één christen geholpen worden met kleding, voedsel, medicijnen of andere noodhulp.                    

Help mee de gebedsactie van 15 april voort te zetten met daden van betrokkenheid
Giro   7733

Bank: 67 20 07 800 o.v.v.1 voor Noord-Korea stichting Open Doors te Ermelo

de werkgroep, Karin Haijes, Jan en Janny Hekman

 
< Vorige   Volgende >