Logo PKN

Menu

Collecte Heilig Avondmaal (10 juni) PDF   E-mail
De collecte van het Heilig Avondmaal in de eredienst (morgendienst) op zondag 10-06-2012 is bestemd voor “Open Doors”.

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Open Doors brengt Bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent de organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp.  Open Doors werkt wereldwijd in zo'n vijftig landen. Daarnaast wil Open Doors westerse christenen betrekken bij de Vervolgde Kerk. Daarom houdt Open Doors speciale campagnes, organiseert zij reizen naar gesloten landen en geeft Open Doors presentaties in heel Nederland om de verhalen van vervolgde christenen te vertellen. Het werk van Open Doors voor vervolgde christenen is mogelijk door Gods genade en zegen en de ondersteuning van duizenden christenen wereldwijd. Jaarlijks worden er 5 miljoen Bijbels en boeken verspreid, wordt er onderwijs en training voor ruim 100.000 kerkleiders en kerkenwerkers gegeven, en ontvangen ruim 200.000 vervolgde christenen praktische ondersteuning.
Dit jaar wil Open Doors 1.000 kinderbijbels afleveren bij vervolgde christenen in Zuid-Mexico. Tienduizenden indiaanse inheemse mensen zijn christen geworden in de afgelopen jaren. Ze worden zwaar vervolgd door dorpsgenoten en lokale overheden omdat ze niet meer meedoen met occulte religieuze festivals. Christenen worden uit hun huizen gejaagd en hun huizen worden zelfs in brand gestoken. De kinderbijbels zijn een grote bemoediging voor de gezinnen en kinderen. Een kinderbijbel kost € 20,=. De hoge kosten voor een kinderbijbel komen door vervoer, maar ook omdat het gaat om kinderbijbels in talen als het Tzotzil.
Voor het verspreiden van de kinderbijbels is geld nodig en we hopen dat u het werk van Open Doors ondersteunt met uw gebed en uw gift.

Namens de Diaconie,
Gert Jan Buitenhuis.

 
< Vorige   Volgende >