Logo PKN

Menu

Deelgenoten PDF   E-mail
Beste mensen,
Het is weer eens tijd voor een berichtje uit Tapachula, hierbij een (zon)dag uit ons leven:


Afgelopen zondag waren wij in Tuzantan waar we een dienst bijwoonden van een kerk die volop in verbouwing is, een herkenbaar beeld voor de Adventkerk’ers onder ons.

.
De kerkdienst bestond uit een leerdienst/ zondagschool van ca 1 uur, daarna gevolgt door de gewone dienst met avondmaalsviering van ca 2 uur.  Waarna tijdens de afkondigingen ruimte was ingelast om alle kosten en baten van de verbouwing mee te delen (inclusief de namen van donateurs, data en aankoopspecificaties)en de nieuwe zendelingen ook nog werden voorgesteld (wij dus). Op het moment van voorstellen waren Erika en Olivia zoek. Olivia had namelijk het eerste uur al besloten dat het haar te lang duurde en was begonnen met haar eigen verbouwing van de kerk.

.
Na de dienst werden we uitgenodigd om een ‘mission’ te bezoeken. Veel kerken hebben in hun regio weer kleinere gemeentes of missieposten. Dit is te vergelijken met een soort kleine huisgemeente. Deze ‘mission’ is anders dan de anderen. Fransisco Hernandez Gomez, een bijna gepensioneerde natuurkundeleraar, had zijn termijn als ouderling er op zitten en had God gevraagd wat hij met al die vrije tijd moest doen. Samen met zijn gepensioneerde vrouw  (ook docent) heeft hij een kinderclub op gezet in een wijk waar de mensen het niet zo breed hebben.

.
Op bijzondere wijze verkregen zij een mooi stuk grond aan een riviertje met een 3 tal enorme visvijvers. Samen met zijn vrouw begon hij op zondagmiddag kinderen uit de buurt uit te nodigen. Inmiddels is het aantal gegroeid tot meer dan 30 kinderen. Aan de bijeenkomsten zitten nog wel wat haken en ogen. Nu de regentijd is aangebroken, moeten de bijeenkomsten soms halverwege opgebroken worden want beschutting is er niet. Daarnaast zit hij erg verlegen om materialen: scharen, kleurtjes, potloden, lijm, een goede werkmethode etc. Verder heeft hij een aantal kinderen met een handicap in de groep die eigenlijk wat extra aandacht nodig hebben. O ja hij zocht ook nog iemand die verstand had van het kweken van vissen zodat hij met de kinderen kon vissen als afwisseling van de serieuzere gedeeltes en om met de vissen wat inkomsten te genereren.

.
Wij vonden het heel bijzonder dat iemand zomaar met dit project begonnen is! De predikant die met ons meegekomen was zal deze maand zorgen voor vertelboeken en een goede werkmethode. 
Dit was zomaar een dag uit ons leven hier, afgezien van dat we een beetje afgesloten zijn van de rest van de wereld zonder telefoon en internet gaat het goed met ons. Bedankt voor al jullie meeleven!

.
Hartelijke groet,
Machiel, Erika en Olivia Kommers

Wil je meer lezen, kijk dan ook eens op www.facebook.com/kommersinmexico

 
< Vorige   Volgende >