Logo PKN

Menu

Open Doors: Mexico PDF   E-mail
‘Kijk eens hoe mooi deze is!’ roept de vijfjarige Cristina terwijl ze een kleurige kaart omhoog houdt.

Op tafel liggen nog veel meer kaarten. Ze pakt er een paar favorieten tussenuit en doet die in een speciaal schatkistje. De komende dagen zal zij die opnieuw bekijken en ervan genieten. ‘Deze mensen kennen ons niet maar geven toch om ons’, zegt de oudere zus tegen het kleine zusje dat verdiept is in het openen van allerlei enveloppen. Ineens zegt het kleine, donkerharige meisje  met een stralend snuutje: ‘Ik wist niet dat er zoveel mensen van ons houden!’
Een jaar geleden maakten de ouders van Cristina, zich klaar om naar de kerk te gaan. Hun zoon Emilio en dochtertje Cristina gingen met hen mee. Het gezin met 7 kinderen woont in de stad Huixtan in Mexico. Om bij de kerk te komen moesten ze een flinke wandeling maken. Op nog geen 200 meter van hun huis liepen Cristina, haar ouders en Emilio in een hinderlaag. Twee mannen kwamen achter de bomen vandaan en begonnen te schieten. De ouders Sebastian en Maria en hun zoontje Emilio werden gedood. Cristina overleefde de aanslag omdat haar broer bovenop haar viel. Twee uur na de aanslag werd Cristina gevonden en naar een ziekenhuis gebracht. Ze herstelde van een schotwond in haar arm en krijgt nu fysiotherapie om de arm weer goed te kunnen gebruiken. Haar oudere broers en zus (16-32 jaar)  worden nog steeds bedreigd met briefjes waar vaak woorden op staan als:
‘Ga weg uit deze provincie, anders zullen we met jullie hetzelfde doen als met jullie ouders’.
Open Doors ondersteunt Cristina en haar vier broers en een zus door elke zaterdag  bij hen op bezoek te gaan en met hen te bidden.  Cristina is na een jaar zo hersteld dat ze naar school kan en met haar vriendinnetjes kan spelen.

.

Cristina en haar broers en zus zijn, na deze traumatische gebeurtenis erg geholpen met de steun van Open Doors.

.
Wilt u ook betrokken zijn? Stuur hen een kaart en laat dat merken. U kunt als volgt adresseren:
Open Doors
Schrijfactie Cristina Perez and family,
Postbus 47
3850 AA Ermelo
Vermeld op de kaart of tekening  NIET de naam van Open Doors.

.

In juni jl. ging de opbrengst van een avondmaalcollecte ter ondersteuning naar vervolgde christenen in Mexico.
Via het sturen van een kaartje kunt u persoonlijk betrokken zijn en blijven.
Doet u mee?
Tekeningen mogen ook meegestuurd.

Meer doen?
Kijk op www.opendoors.nl en klik op schrijfadressen. Daar zijn meer namen van vervolgde christenen te vinden. Al vaker lieten we u weten hoe belangrijk een bemoedigend kaartje is voor christenen in de klem. Daarom opnieuw aanbevolen in uw aandacht.
Geven kan ook via banknr. 67.20.07.800

.
Bidden, geven en schrijven
kernwoorden als het gaat om betrokken-heid  bij vervolgde/getraumatiseerde leden uit de familie van Jezus Christus.

.

Meer horen/meemaken?
Open Doorsdag op zaterdag 3 november in de IJsselhallen te Zwolle.

De werkgroep

 
< Vorige   Volgende >