Logo PKN

Menu

Een warme kerstgroet uit Ghana PDF   E-mail
De kinderen van het Offin Children Centre in Ghana wensen de gemeente gezegende kerstdagen toe.
Mede namens Mary zijn ze heel blij en dankbaar voor de financiële ondersteuning van de studie kosten
Het gaat goed met de kinderen van het weeshuis. Op dit moment gaan 17 kinderen naar de Snr. Highschool, daarvan doen 11 volgend jaar examen. Als er voldoende geld is gaan ze verder studeren. Het afgelopen jaar zijn 4 leerlingen naar het beroepsonderwijs gegaan. Ze hebben veel plezier in de studie en doen goed hun best. Volgend jaar zullen er weer kinderen naar het vervolg onderwijs gaan. Het inschrijven en de eerste kosten voor boeken is voor Mary een flinke kostenpost. We proberen haar zoveel mogelijk te ondersteunen, en maken dan ook meestal bij de start van het nieuwe schooljaar extra geld over. De zorgen die blijven, maar er gebeuren ook mooie dingen. Thomas de oudste jongen van het weeshuis is dit jaar afgestudeerd aan de universiteit, hij heeft een management opleiding gedaan.
Mary is dan ook heel trots op hem. Thomas kwam als klein jongetje van 8 jaar in het weeshuis. Dat was in 1992, in dat jaar startte Mary het O.C.C. De moeder van Thomas is na zijn geboorte overleden.
Zijn vader een jaar later. Zijn oma heeft daarna voor hem gezorgd. Hij ging niet naar school in die periode. Toen hij bij Mary in het weeshuis kwam ging hij naar school, hij was een goede en serieuze leerling. Nu is hij afgestudeerd, hij is heel dankbaar dat hij die gelegenheid heeft gekregen. Het is een mooi verhaal van een weeskind dat nu een goede toekomst heeft. Op dit moment is hij op zoek naar een baan, tot die tijd helpt hij Mary in het weeshuis. Mary is bijna 68 jaar, en geeft aan dat het voor haar wel wat veel wordt. Zover we nu weten komt haar dochter die een studie maatschappelijk werk heeft gedaan, haar ondersteunen. Mary het dan wat rustig aan doen. De schoolkosten zijn een grote zorg. Het afgelopen jaar is vanuit Beekbergen extra geld overgemaakt, omdat anders een aantal kinderen hun studie niet konden afmaken. Dat is wat we niet willen, vandaar extra donatie.
In december worden er weer kippen verkocht, dan is er weer geld voor kuikens en voor de kinderen.
We hopen dat er nog veel kinderen in Ghana een goede opleiding mogen volgen. In het weeshuis krijgen ze in ieder geval een kans. Daarom is het zo belangrijk dat wij dit schoolproject blijven steunen!
Ghana Commissie Roelof Jan van Ark en Martha Florijn
 
Volgende >