Logo PKN

Menu

Collecte Heilig Avondmaal op Goede Vrijdag (29 maart) PDF   E-mail
De collecte van het Heilig Avondmaal in de eredienst op Goede Vrijdag 29-03-2013 is bestemd voor “Het weeshuis in Ghana”.


Het Offin Children’s Centre is sinds 2005 een project dat ondersteund wordt vanuit de Diaconie. Het Offin Children’s Centre is een niet overheidsorganisatie die werkt om de opvoedkundige, gezondheids- en sociaaleconomische behoeften van minder bevoordeelde en kwetsbare kinderen in Ghana te verbeteren en te onderhouden. Dit wordt bereikt door scholing. Middels scholing zijn de kansen op de arbeidsmarkt vergroot en levert men een bijdrage aan de ontwikkeling van Ghana. Het schoolgeld is een grote zorg voor Mary de directrice van het Offin Children’s Centre.
Op dit moment kunnen een aantal kinderen niet verder met hun opleiding, omdat er niet genoeg geld is om de studies te financieren. De kippenfarm van het Offin Children’s Centre levert wel inkomsten op, maar dit is niet voldoende om het schoolgeld te kunnen betalen. Geld om nieuwe kuikens te kopen is er niet. Dit betekent dat de kinderen niet naar school kunnen. Het is een betreurenswaardige situatie aangezien de kinderen juist erg gemotiveerd zijn om naar school te gaan. Wij kunnen als gemeente een bijdrage leveren aan de toekomst van deze kinderen. De helft van de opbrengst van de collecte van het Heilig Avondmaal op Goede Vrijdag zal worden bestemd voor de aanschaf van nieuwe kuikens.

De collecte wordt van harte bij u aanbevolen, mede dankzij uw bijdrage kunnen de kinderen hun opleiding afmaken en een toekomst gaan opbouwen.

Namens de Diaconie,
Gert Jan Buitenhuis.

 
< Vorige   Volgende >