Logo PKN

Menu

Uitgangscollecte Eerste Paasdag (31 maart) PDF   E-mail
De uitgangscollecte in de erediensten op Eerste Paasdag is bestemd voor “Noodhulp in Syrië”.


Al bijna twee jaar wordt Syrië geteisterd door het interne conflict tussen de Syrische regering en de rebellen. Miljoenen mensen zijn door het geweld op de vlucht geslagen, op zoek naar veiliger plaatsen binnen en buiten Syrië. Naar schatting van de Verenigde Naties hebben zeker vier miljoen mensen direct hulp nodig. De hulpverlening in Syrië is tot nog toe slechts minimaal geweest. Veel internationale hulporganisaties hebben nauwelijks toegang tot Syrië.

Een uitzondering daarop vormen de kerken. Syrië telt ongeveer 1,6 miljoen christenen, die lid zijn van diverse kerkgenootschappen. Een aantal van deze kerken is in staat om noodhulp te verlenen. Zowel via de ACT Alliance (het internationale kerkelijke noodhulpnetwerk) als via de GZB heeft Luisterend Dienen contacten met diverse kerkelijke partnerorganisaties. Doordat deze partnerorganisaties gebruik kunnen maken van de plaatselijke kerken is men in staat om in meerdere delen van Syrië noodhulp te verlenen.

Vanuit de kerken heeft men in de afgelopen maanden hulp kunnen bieden in de vorm van o.a. voedsel, medische hulp, verwarming, warme kleding, dekens en toiletartikelen.
Door de toenemende nood is er echter zeer dringend geld nodig om meer hulpgoederen te kunnen aanschaffen en te verspreiden.
We willen de noodkreet van de kerken in Syrië graag onder uw aandacht brengen. In de bizarre omstandigheden waarin Syrië verkeert is het een teken van hoop dat er kerken zijn die zich in deze situatie willen inzetten voor hun landgenoten. Zij doen dit niet zonder risico en de situatie wordt steeds nijpender! Door uw bijdrage voor deze collecte maakt u het onze medechristenen in Syrië mogelijk om de vluchtelingen te voorzien van o.a. voedsel, medische hulp, dekens en warme kleding. Uw hulp is dringend nodig!

Deze collecte wordt van harte bij u aanbevolen en wij vragen uw gebed voor de situatie in Syrië.

Namens de Diaconie,
Gert Jan Buitenhuis.

 
< Vorige   Volgende >