Logo PKN

Menu

Bericht uit Mexico PDF   E-mail
Beste Deelgenoten, hierbij weer een berichtje uit Mexico.


Het gaat hier verder goed met ons, deze week zijn alle scholen en overheidsinstellingen gesloten omdat het paasvakantie is. Ons werk gaat gewoon verder want nu is het juist een mooi moment om te beginnen met de toerusting aan de kerken. Tot en met augustus hebben we verschillende regio bijeenkomsten gepland staan, we bezoeken niet alle kerken apart omdat dat gewoon niet mogelijk is om 60 adressen 3 keer te bezoeken, daarom nodigen we van alle kerken een aantal afgevaardigden uit om naar een kerk centraal in hun regio te komen en daar 3 keer een toerusting te krijgen over het onderwerp diaconaat, met als doel dat er na die drie bijeenkomsten daadwerkelijk een diaconie opgezet wordt in de kerk. In de volgende nieuwsbrief zullen we daar wel meer over schrijven.
Gebedspunten: Bid dat het toerustingswerk in de verschillende kerken aan zal slaan, de methode die wij daarvoor gebruiken is hier helemaal nieuw. Gemeenteleden moeten thuis de bijbelstudie al doorlezen (d.w.z. het desbetreffende bijbelgedeelte) en daar vast over nadenken. We werken in kleine groepjes, ook dat is hier nieuw. Daarnaast kunnen niet alle mensen lezen, wat het moeilijk maakt om thuis goed voor te bereiden (vaak is er wel een gezinslid wat wel kan lezen/ voorlezen).
Wilt u bidden voor CRISAC en Centro Shalom, er is grond gekocht om een eigen opvanggebouw te bouwen, zodat de faciliteiten beter worden en aan meer mannen opvang geboden kan worden. Dit betekend wel dat de hele organisatie professioneler moet worden en dat houdt behoorlijk wat veranderingen in. Veranderingen die goed zijn, maar soms is het voor de mensen wel lastig om het oude los te laten en het nieuwe te omarmen. In de komende nieuwsbrieven zal dit wel aan de orde komen, maar we vragen gebed
voor de medewerkers dat ze met vertrouwen de toekomst tegemoet mogen zien. Wilt u ook bidden dat wij/ de medewerkers van CRISAC ondanks alle dingen die nu in sneltreinvaart gebeuren ons God richten en de patiënten aan hem mogen opdragen.
Hartelijk dank voor jullie steun! Groeten uit Tapachula, Machiel, Erika en Olivia Kommers

.

Opmerking van de werkgroep “Missionaire gemeente”: Machiel en Erika komen deze zomer een tijdje met verlof naar Nederland. We kunnen hen ontmoeten en van hen persoonlijk over hun werk horen op dinsdagavond 20 aug. om 19.30 uur in Het Hoogepad. Misschien een goed idee om dit vast in uw agenda te noteren, als u niet met vakantie bent.

 
< Vorige   Volgende >