Logo PKN

Menu

Open Doors: Syrië PDF   E-mail
Begin april schreven we over voorganger Ouseph en zijn vrouw Hanna in Damascus.


Misschien hebt u vanaf dat moment samen met hen gebeden voor de spannende situatie in hun land. We schreven toen over hun twee kleine dochters die door hun ouders worden voorbereid op de strijd die het dagelijks leven met zich meebrengt, bijvoorbeeld omdat elk moment een bom kan afgaan. Overal zijn sluipschutters.  Moeder Hanna is dan ook angstig om haar dochters op school achter te laten omdat het gevaar overal aanwezig is.  Ze weten zich geborgen in de liefde van Jezus maar u kunt zich voorstellen dat de wetenschap van ondersteunend gebed van medechristenen voor hen écht  belangrijk is.
De Syrische kerk vraagt ons opnieuw voor hen te bidden. Hanna en haar man Ouseph kiezen ervoor in hun land te blijven om tot zegen te zijn. Hanna vertelt van de vele Jihadisten die uit buurlanden komen om zich dood te vechten in Syrië en christenen uit te roeien. Hanna en haar man geloven dat bidden hen sterker maakt dan de kring die erop uit is hen uit te schakelen.

Open Doors roept gelovigen in Nederland op te bidden voor Syrië. Ze kunnen zich opgeven voor de gebedsactie per e-mail. De bidders ontvangen daarna een week lang actuele verhalen en gebedspunten uit Syrië. Daarna elke veertien dagen een  actueel gebedspunt per e-mail. De gebedsactie loopt tot de Open-Doors-dag op 2 november.

Tijdens een koffiemoment op één van de komende zondagen hopen we meer aandacht te vragen voor deze gebedsactie. We hopen dat u serieus wilt overwegen om mee te doen. Ook jongeren willen we aanmoedigen hun aandeel te leveren om zo naast de christenen in Syrië te staan.
Wilt u meedoen dan is het nodig zich op te geven voor deze actie. Als werkgroep zorgen wij voor aanmeldingsformulieren en een flyer.
Ruim 160.000 Syrische christenen zijn vluchteling in eigen land. Open Doors ondersteunt maandelijks meer dan 3000  gezinnen met hulppakketten. Ook wordt training en geestelijke hulp gegeven.
De avondmaalscollecte van medio juli a.s. zal voor noodhulp in Syrië bestemd zijn.
Wilt u l o s daarvan financieel ondersteunen dan kan dat:
giro 7733 onder vermelding van Syrië.

Als werkgroep willen we ons samen met u sterk maken voor onze broers en zussen in Syrië.
Door het vouwen van onze handen en door een gift uit onze portemonnee.
Doet u mee?

De werkgroep.

 
< Vorige   Volgende >