Logo PKN

Menu

Uitgangscollecte (18 augustus) PDF   E-mail
De uitgangscollecte in de erediensten op zondag 18-08-2013 is bestemd voor de Zomerzendingsweek met als thema: “De Bijbel verandert jou”.


Wat heeft de Bijbel je te zeggen als je land je is afgenomen, als je slachtoffer bent van huiselijk geweld of als je lijdt onder extreme armoede? Dat zijn vragen van mensen in Brazilië. Het CEBI, partnerorganisatie van Kerk in Actie, brengt de Bijbel dichtbij de meest kwetsbaren in de Braziliaanse samenleving. De Braziliaanse organisatie Centro de Estudos Bíblicos (CEBI: Centrum voor Bijbelse Studies) is een oecumenische, onafhankelijke organisatie van vrouwen en mannen uit verschillende christelijke denominaties. Het CEBI bestaat al 31 jaar en heeft veel betekend voor de Braziliaanse bevolking.
CEBI steunt basisgemeenten en volksbewegingen in het hele land bij Bijbelse vorming. Men probeert mensen niet te ‘bekeren’, maar een manier van Bijbellezen te leren, die aansluit bij de ervaringen en leefwijze van de arme bevolking. Het CEBI heeft een belangrijke bijdrage geleverd om de levensomstandigheden van mensen te verbeteren. Het CEBI geeft bijbelstudieboekjes uit. In kleine groepen lezen mensen samen de Bijbel en dagen elkaar uit die toe te passen op hun eigen leven. Dit stimuleert mensen om zelf in actie te komen. Cursisten die eerst honger leden, hebben kracht gekregen om hun stem te laten horen bij de lokale overheid. Nu zijn ze in staat om op hun beurt om te zien naar de armen. De Bijbel wordt een steun in de dingen van alle dag en geeft kracht om op te komen voor hun rechten en te vechten voor hun bestaan. De organisatie bereikt jaarlijks 260.000 mensen via 80.000 vrijwillige groepsleiders.

Namens de Diaconie,
Gert Jan Buitenhuis.

 
< Vorige   Volgende >