Logo PKN

Menu

Sponsorkinderen via Compassion PDF   E-mail
De Diaconie ondersteund via Compassion drie kinderen die in armoede leven.

De programma’s van Compassion zijn gericht op individuele behoeften van het kind bij zijn of haar ontwikkeling. Er wordt rekening gehouden met de behoeften van het gezin en de gemeenschap waar het kind toe behoort. De plaatselijke kerk en de Compassion-teams staan garant voor de vervulling van de fysieke, sociale, emotionele en geestelijke noden van ieder kind. Kinderen worden aangemoedigd maar nooit gedwongen, als volgeling van Jezus te leven.
Wij ondersteunen de volgende drie kinderen.

.
Harriet Amoit Ikemer. Geboren op zaterdag 10 februari 2007 en ze woont in Kenia. Harriet woont bij haar vader en moeder. De huishoudelijke taak van Harriet is water halen. Het gezin telt 4 kinderen. Haar vader heeft soms werk als landarbeider en haar moeder zorgt voor het huishouden. Harriet gaat momenteel nog niet naar school. Balspelletjes doen is haar favoriete activiteit. Zij gaat geregeld naar de activiteiten in de gemeente. Door onze ondersteuning ontvangt Harriet de hulp die zij nodig heeft om zicht te ontwikkelen.

.
Joseph Onan Rodriguez Fonseca. Geboren op vrijdag 17 juli 2009 en hij woont in Honduras.
Onan woont bij zijn vader en moeder. Zijn vader heeft werk als dagarbeider en zijn moeder zorgt voor het huishouden. De huishoudelijke taak van Onan is schoonmaken. Het gezin telt twee kinderen. Onan gaat momenteel nog niet naar school. Voetballen en hardlopen zijn zijn favoriete activiteiten. Hij gaat geregeld naar de activiteiten in de gemeente. Door onze ondersteuning ontvangt Onan de hulp die hij nodig heeft om zicht te ontwikkelen.

.
Venito Ventura Garcia De León. Geboren op vrijdag 21 maart 2003 en woont in Guatemala.
Venito woont bij zijn vader en moeder. Zijn huishoudelijke taken zijn water halen, hout sprokkelen en zorgen voor de dieren. Zijn vader heeft geen werk en zijn moeder heeft werk als dagarbeidster. Het gezin telt twee kinderen. Venito gaat momenteel nog niet naar school. Voetballen, spelen met autootjes en zingen zijn zijn favoriete activiteiten. Hij gaat geregeld naar de activiteiten in de gemeente. Door onze ondersteuning ontvangt Venito de hulp die hij nodig heeft om zicht te ontwikkelen.

.
In september zullen wij aandacht besteden aan deze sponsorkinderen in onze gemeente.
Voor meer informatie over deze kinderen en het werk van Compassion kunt u altijd terecht bij iemand van de Diaconie.

Namens de Diaconie,
Gert Jan Buitenhuis

 
< Vorige   Volgende >