Logo PKN

Menu

'Ons filiaal is ook op zondag open' PDF   E-mail
Hierheen !! Hier is water, voor ieder die dorst heeft. Kom ook al heb je geen geld. Koop hier je voedsel en eet. Kom, koop voedsel zonder geld, koop melk en wijn zonder betaling (Jesaja 55:1 NBV)

Klanten zijn gevoelig voor voordeel en vooral als er nog gratis parkeren is bij een supermarkt; dat is dan mooi meegenomen ! Er zijn zelfs supermarkten die zelf geen parkeerruimte hebben maar de mensen mogen dan bij de kerk parkeren.
In de kerk gaat het voordeel echter verder dan het gratis parkeren;  daar mag je kopen zonder te betalen ! Wie is daar niet gevoelig voor ?
Het evangelie van de Here Jezus wordt daar gratis, voor niks aangeboden. Je hoeft je auto niet elders te parkeren. Geen parkeergeld  te betalen; dat maakt het winkelen soms nog duur !
Als we bovenstaande tekst uit Jesaja lezen dan zien we de profeet op het marktplein staan. De door God gezonden profeet heeft een duidelijke boodschap. Hij spreekt tot de joodse ballingen in Babel. Het volk Israël is na de verwoesting van Jeruzalem in ballingschap gekomen. Men heeft daar een nieuw bestaan opgebouwd.
De beloften van terugkeer waren al lang geleden gegeven en …….   Zal er  nog wel iets van komen ? Jesaja komt dan ongeloof tegen als hij met de boodschap van terugkeer komt.
Men heeft zijn bestaan nu daar en aan terugkeer willen zij nu niet denken en misschien geloven zij er ook niet meer in.
En dan heeft Jesaja wel een heel duidelijke boodschap. Waarom weeg je geld af voor wat geen brood is ? Werk je voor wat niet verzadigen kan ? Ga niet zo in Babel op  dat je Gods Woord niet meer verstaat. God zoekt mensen die honger en dorst hebben. Mensen die elke dag God nodig hebben. Hij is op zoek naar mensen die ondanks hun drukke  en moderne leven Hem niet kunnen missen. Herkennen we dat ? Wat zegt ons dat ?
Alles wat we nodig hebben in ons leven kunnen we bij Hem vinden; en het is gratis want er is er EEN die voor ons betaald heeft, niet met een betaalpas maar met Zijn leven op Golgotha !
Onze kerk, aan de Kerkweg,  is ook een filiaal van Gods wereldwijde kerk . Iedereen mag daar komen; dit “filiaal” is ook iedere zondag open en we hebben een grote, mooie parkeerplaats die niet iedere zondag vol staat. Geen parkeergeld !!
Kom, koop geestelijk voedsel zonder geld, koop zonder betaling want Hij heeft alles al betaald voor u, voor jou als je in Hem gelooft !!
Ik wens u goede en fijne ”koopzondagen”, in ons filiaal, aan de Kerkweg in Beekbergen !!

W.E.W

 
< Vorige   Volgende >