Logo PKN

Menu

Deelgenoten PDF   E-mail
De eerste steen legging van het nieuwe centro Shalom.


Twee dagen na onze terugkomst uit Nederland werd de eerste steen voor het nieuwe Centro Shalom gelegd. Een feestelijke gebeurtenis. Er waren verschillende kerken vertegenwoordigd, de lokale overheid was aanwezig en natuurlijk alle betrokkenen bij Centro Shalom. Maar waarschijnlijk duurt het nog wel even voordat men echt mag gaan bouwen, want nu blijkt dat de grond mogelijk archeologische resten bevat en dat moet eerst uitgezocht worden. Toch hopen we dat de bouw snel kan beginnen zodat het centrum volgend voorjaar in gebruik genomen kan worden. De komende tijd gaan we verder werken met de medewerkers en vrijwilligers van Centro Shalom aan een visieplan en zoeken we manieren om lokaal fondsen te werven voor het nieuwe centrum en het onderhoud daarvan.

.

Een broeder met diaconale visie.
Ook het diaconale werk gaat weer verder. We zijn op bezoek geweest bij een gemeentelid van een kerk hier in de buurt . Deze man heeft een project opgezet om mensen met oogproblemen te helpen. Het is zo mooi om te zien dat mensen gedreven door hun geloof anderen willen helpen. In de bergregio wonen veel mensen met oogproblemen, onder andere veroorzaakt door slechte voeding. Veel van deze bergbewoners hebben niet de financiële middelen om een oogoperatie te betalen of een bril te kopen. Door het project van deze broeder kunnen ze gratis een dokter bezoeken en zo nodig een bril krijgen of geopereerd worden. Ook heeft deze man een huis opgericht waar vrouwen die bijna moeten gaan bevallen rustig kunnen wachten tot hun kind komt. Wij hopen de gemeenteleden te kunnen motiveren om in ieder geval bezoekwerk te gaan doen, zodat de lokale Christenen in de praktijk hun zorg om de medemens kunnen tonen.

In de vorige nieuwsbrief schreven we over het probleem van obesitas. Er is een gezin met overgewicht dat daardoor veel problemen ondervond. Een dochter in dat gezin had nierstenen en haar lever was helemaal vervet, waardoor diverse organen niet meer werkten. Ze weten nauwelijks hoe te koken voor het strenge dieet dat ze moeten volgen. Het heeft ons opnieuw  aan het denken gezet: Misschien moeten we toch proberen om het onderwerp gezonde voeding hier aan te kaarten, want dit gezin is maar een voorbeeld. Alleen al in de kerk in Tapachula heeft de meerderheid van de kerkgangers overgewicht, en dat begint al bij jonge kinderen van een jaar of 6.

Kommers @home
We voelen ons weer helemaal ‘thuis’ in Tapachula. We hebben genoten van de tijd in Nederland, het was fijn om familie en vrienden te ontmoeten, maar ook om de verschillende kerken die ons ondersteunen te bezoeken. Er is hier weer genoeg te doen, maar waarschijnlijk komen we niet meteen overal aan toe omdat Erika vanaf oktober zwangerschapsverlof neemt. Misschien niet zo gebruikelijk hier, maar toch is het wel goed om de laatste maand van de zwangerschap rustig aan te doen. Olivia: Vanaf augustus is Olivia leerplichtig in Mexico en gaat ze dus naar school. Dat is hier allemaal heel serieus, elke dag krijgt ze huiswerk mee en we zijn ook nog wat extra aan het oefenen met de Nederlandse taal. Al met al best veel voor een meisje van drie.

Olivia vond het erg leuk om op vakantie naar Nederland te gaan. Het is nog wel lastig om te begrijpen dat je nu niet zomaar even weer op bezoek kunt bij opa en oma, of iemand anders in Nederland. Maar gelukkig is ze wel heel blij dat ze weer terug is in haar huis met haar eigen speelgoed en dat ze weer naar haar eigen school kan gaan.

.

Gebedspunten Oktober:
• Voor het nieuw te bouwen Centro Shalom, dat alle papieren snel rond zullen zijn en er werkelijk met bouwen begonnen kan worden. Ook tijdens de bouw gaan de gewone werkzaamheden door: er zijn gewoon internos (patienten) die bezig zijn met hun behandeling.
• Wilt u bidden dat er voor deze mannen voldoende aandacht en begeleiding zal zijn.
• Voor een goede zwangerschap, een voorspoedige bevalling en gezond kindje.

.
Ons mailadres is: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Hartelijk dank voor uw meeleven en gebed!

 
< Vorige   Volgende >