Logo PKN

Menu

Collecte Filipijnen (1 december) PDF   E-mail
Diaconie steunt Noodhulp Filipijnen.
Op zaterdag 9 november raasde de tyfoon Haiyan over de Filippijnen. De schade is enorm.

Er zijn duizenden doden en miljoenen mensen zijn dakloos geraakt. Er is grote behoefte aan water, voedsel, onderdak en medicijnen.
De Diaconie heeft een bijdrage gedaan aan het werk van de stichting Let’s care.
Let’s Care is een stichting die in januari 2008 in het leven is geroepen om projecten te realiseren die in dienst van  het creëren van een nieuwe mooiere wereld voor iedereen. Let’s Care heeft in de Filipijnen in de provincie Antique op het eiland Panay een huis opgericht waar mishandelde, misbruikte en verwaarloosde meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 17 jaar een veilige thuishaven vinden.
Let’s Care biedt nu nood hulp aan de families met dode en gewonde en die families van wie door de storm, omvallende bomen en heel veel regen het huis geruïneerd is. Deze mensen hebben een huis van native materialen (bamboo en nipa, de meest goedkope bouwmaterialen en dus ook minst stevig) en wonen vlakbij de kustlijn.
Dit zijn mensen met weinig tot geen inkomen, de armste van de armsten. Zij krijgen wat noodhulp (voedsel) van de provincie en gemeente, maar dat is niet toereikend om hun leven weer op te pakken. Let’s care probeert deze families te helpen er weer bovenop te komen door het financieren van de bouwmaterialen voor het bouwen van een nieuw huis en middels een zak rijst en wat blikvoedsel, zodat zij op hun beurt straks hun buren kunnen helpen en weer een inkomen kunnen vergaren doordat ze hun eerste levensbehoeften op orde hebben. Op deze manier helpt Let’s Care constructief.
(www.Letscare.net)

Op zondag 1 december was de diaconie collecte voor de Gereformeerde Zendings Bond (GZB). De diaconie heeft de opbrengst verdubbeld.
De GZB verleent noodhulp op het eiland Aklan: een gebied dat ook enorm getroffen is, maar waar tot nu toe weinig media-aandacht naar uitgegaan is. Een jaar geleden is op dit eiland een nieuwe kerk gesticht.
Honderd families (ongeveer alle leden van deze kerk) zijn hun huis kwijt geraakt. Het is een wonder dat alle gemeenteleden de ramp hebben overleefd.  Met hulp van de GZB worden zoveel mogelijk mensen op het eiland Aklan geholpen, onder wie de  leden van de jonge gemeente, en hun weer een dak boven het hoofd gegeven.   (www.GZB.nl)
namens de diaconie,        Jan Vijfhuizen.

 
< Vorige   Volgende >