Logo PKN

Menu

Collecte Dalit kinderen in India (25 december) PDF   E-mail
Met kerst komen we graag bij elkaar. Met familie en vrienden thuis lekker eten en natuurlijk met z’n allen naar de kerst(nacht)dienst.

Er is plaats voor iedereen! In India is dat wel even anders. Miljoenen kinderen zijn daar al vanaf hun geboorte kansloos.

Deze Dalits of onaanraakbaren vallen buiten het  kastensysteem. Voor de Indiase samenleving zijn ze onrein, enkel en alleen vanwege hun afkomst.
Ze worden buitengesloten en gediscrimineerd. Met kerst collecteren we in onze gemeente voor CARDS, een organisatie die door Kerk in Actie gesteund wordt.
CARDS is ervan overtuigd dat echte verandering van het systeem alleen kan via de kinderen. ‘Verander de maatschappij door een generatie te veranderen!’ Onderwijs is daarom een van de speerpunten van de organisatie.

CARDS ontwikkelde de Bala Bata groepen. Voor en na schooltijd komen Dalit kinderen bij elkaar en krijgen ze hulp met hun huiswerk, doen ze aan sport, zang en dans. Ook worden de kinderen bewust gemaakt van het belang om schoon op school te verschijnen en zich goed te gedragen. De onderwijzers van de overheidsscholen zijn zeer positief over dit initiatief. De kinderen presteren beduidend beter en maken veel vaker de school af. De hulp van Kerk in Actie wordt ingezet voor 180 Bala Bata’s in 154 dorpen. Elk jaar maken 3.600 nieuwe kinderen gebruik van de Bala Bata’s. De hulp van CARDS leidt er ook toe dat een groot deel van de kinderen nu doorstroomt naar het middelbaar onderwijs. Deze kinderen zijn zelfbewust.

Hun zelfbeeld wordt minder dan dat van hun ouders bepaald door het feit dat ze ‘slechts Dalit zijn’.  Een systeem van duizenden jaren onderdrukking begint hierdoor van binnenuit te veranderen!
Help mee om Dalit kinderen een betere toekomst te geven. Geef via de collecte.  Alvast hartelijk dank!

Namens de diaconie, Jan Vijfhuizen.

 
< Vorige   Volgende >