Logo PKN

Menu

Collecte Luisterend Dienen voor het Werelddiaconaat (2 februari) PDF   E-mail
Op 2 februari 2014 wordt gecollecteerd voor hulp aan kerken in Moldavië.


Vanuit een groot aantal kerken in Moldavië is de diaconale organisatie Moldovian Christian Aid (MCA) opgezet, om gezamenlijk de allerarmsten in het land te kunnen helpen. MCA ondersteunt lokale christelijke kerken om in eigen omgeving diaconaal werk uit te voeren. Zo is er opvang, eten of thuiszorg voor ouderen en gehandicapten; straatkinderen worden opgevangen en krijgen onderwijs. Maar ook andere groepen worden geholpen, zoals alleenstaande tienermoeders en slachtoffers van mensenhandel. Vooral deze laatste groepen hebben veel steun nodig, omdat ze vanwege hun situatie vaak niet worden geaccepteerd in hun omgeving. De kerk kan een belangrijke rol spelen door hen een veilige omgeving te bieden en hen op te nemen in de gemeenschap.
Door de samenwerking in MCA kunnen de kerken hun activiteiten op elkaar afstemmen en met elkaar de diaconale zorg verbeteren.
Luisterend Dienen wil hier graag een bijdrage aan leveren. Helpt u weer mee?

Op zoek naar meer informatie over dit project en andere projecten van Luisterend Dienen?
Neem contact op met Luisterend Dienen, tel.: (030) 880 13 35, e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of kijk op de website: www.luisterenddienen.nl

 
< Vorige   Volgende >