Logo PKN

Menu

Nazareth Illam PDF   E-mail
Eind november kreeg de diaconie een oproep voor ondersteuning van Nazareth Illam via Anne Schraa.

 Anne deed hier samen met een klasgenoot haar minor voor haar opleiding Culturele en Maatschappelijke vorming
Nazareth Illam is een project voor psychisch zieke mensen gevestigd in een klein dorpje genaamd Thalavadi, in de provincie Tamil Nadu in India. Ze lijden onder verschillende psychische ziekten: depressie, schizofrenie, verslaving, dementie, (maar er zitten ook geestelijk gehandicapten bij). De dagelijkse bezigheden zijn: groenten snijden voor de maaltijd, rijst uitzoeken en schoonmaken, kleren wassen, hout verzamelen voor het koken. Af en toe kijken ze een film of luisteren ze naar muziek.
Het project is volledig afhankelijk van hulp van buitenaf, want ze krijgen van de overheid maar 13 Rupees per cliënt per dag, dat is 2 kopjes thee. Daar kunnen ze de mensen dus niet 3 maaltijden per dag van geven, laat staan onderhoud van het gebouw of het project verder ontwikkelen. Gelukkig komen er mensen regelmatig eten brengen, maar er zijn situaties dat de voorraad echt bijna op is en ze heel karig een bordje droge rijst krijgen. Fruit eten ze eigenlijk nooit want dat is te duur. Ze vertrouwen met heel hun hart op de hulp van God en hebben tot nu toe ook nog altijd te eten gehad. Dit sterke geloof is mooi en indrukwekkend om te zien!
Vanuit het onderzoek wat Anne deed voor haar opleiding kwamen interessante opties hoe het project kon worden geholpen. Voor 1 van deze opties, elektriciteit zekerheid, heeft de diaconie een bijdrage gedaan. Via Anne is er een generator voor het project aangeschaft
Begin januari ontving de diaconie een dankbrief van de medewerkers van Nazareth Ilam, met de volgende inhoud:

.

Greetings, from you loving and specially praying people of Nazareth Illam.
We all wish you a blessed Christmas and Prosperous New Year. This home of love really keeps you all in depth of the heart for you have showed generosity for all of us. We know through your great sacrifice and goodness you shared your life for the well being of our home.
We are very greatful to everyone from the church in Beekbergen who has contributed for the well being of all the residence of Nazareth Illam.
Yours in Christ,
Priests and the people.

.
Namens de diaconie,               Jan Vijfhuizen.

 
< Vorige   Volgende >