Logo PKN

Menu

Gevlucht maar niet vergeten PDF   E-mail
De interesse voor en betrokkenheid bij Syrische vluchtelingen lijkt niet groot. Daarom een idee om daar verandering in te brengen en voor hen in actie te komen.


Doe mee met een schrijfactie voor de Syrische vluchtelingen door het sturen van een kaartje(s) !
Op 15 maart as. is het drie jaar geleden dat de ellende in Syrië begon. Het begin van een burgeroorlog en de vluchte-lingenstroom. In die tijd zijn de beelden met onderschrift via de media vaak langs gekomen. Misschien heb je  ook de noodkreet van priester Frans van der Lugt gehoord vanuit de stad Homs omdat daar nauwelijks eten meer is en hij besloot tussen   medemensen zijn plek te blijven in-  nemen. De oorlog sleept zich voort en steeds meer Syriërs zagen geen andere keus dan het kapotte land te verlaten om te overleven.
Hun aantal wordt geschreven met zes nullen achter het eerste cijfer. Onder hen meer dan 160.000 christenen. Vol onzekerheid over wat de toekomst gaat brengen. Jij kunt iets doen. Bid voor hen. Bemoedig daartoe met een kleurig kaartje of doe meerdere kaarten in de envelop. Kindertekeningen doen ook mee. Schrijf in het Engels en stuur die post naar:  
Open Doors
Schrijfactie Syrië
Postbus 47
3850 AA Ermelo
Noem op de kaart niet de woorden:
Israël,  Al Assad, Islam en Moslims

Bemoedig met eenvoudige Engelse woorden of een Engelse bijbeltekst.
Een kleurige kaart met enkel je naam en land bemoedigt ook. ‘ I pray for you’ laat weten dat je voor hen bidt en aan hen denkt.
Doe je mee?

Wil je Open Doors ondersteunen zodat er kan worden geholpen? Een gift is zeer welkom: Maandelijks krijgen 8.000 gezinnen noodhulp. Vrijwilligers ter plekke zetten zich via de kerken in. Gebruik het nummer:
NL08 INGB 0000 007733  t.n.v. Open Doors te Ermelo o.v.v. Syrië.
Samen komen we verder !

Namens de werkgroep, Janny Hekman

 
< Vorige   Volgende >