Logo PKN

Menu

Gevlucht, maar niet vergeten: Centraal Afrikaanse Republiek PDF   E-mail
Een foto op A3-formaat van een opmerkelijk tafereel in een vluchtelingenkamp in Bangui, de hoofdstad van de Centraal Afrikaanse Republiek.

.

Neem, eet en gedenk
Een foto op A3-formaat van een opmerkelijk tafereel in een vluchtelingenkamp in Bangui, de hoofdstad van de Centraal Afrikaanse Republiek. Stelt u zich eens voor; mensen in hun beste kleren in een omgeving die te ranzig is voor woorden en waarin mensen leven als beesten. Een overvol vluchtelingenkamp waar geen toiletten zijn. In het kamp is het gevaar voor de vluchtelingen en hun kinderen niet geweken. Ook hier kunnen zij slachtoffer  worden van rebellen. Vrouwen in kleurige kleding lopen langs een keurig gedekt tafeltje met een proper kleedje waarop gebroken brood in een schaal en wijn in plastic kannen. Neem, eet en gedenk: heilige grond in een door oorlog geteisterd land. Hier worden mensen gesterkt door het heilig Avondmaal. Samen vormen ze het Lichaam van Christus en blijven ze Hem gedenken.
De foto laat zorgvuldigheid zien. Onwillekeurig dacht ik aan de setting in Beekbergen waar onze kring van gelovigen aan de tafel van de Heer zit in een eeuwenoude dorpskerk. Samen vormen we het Lichaam van Christus. Zij in het door geweld en spanningen geteisterde land in midden-Afrika. Wij in de vredige setting van een dorp op de Veluwe.
Eten van brood dat Christus’ lichaam symboliseert en drinken van  wijn als teken van zijn vergoten bloed. Opdat wij samen  één zijn in verbondenheid. Zussen en broers van één gezin.

Uit  de gebedskalender – maart 2014
De Centraal-Afrikaanse Republiek is nieuw op de Ranglijst Christenvervolging. Het land komt uit het niets op plaats 16 en heeft die positie met name te danken aan het hevige geweld dat plaatsvond tegen christenen. Bid om wijsheid en moed voor mensen die zich inzetten om stabiliteit te brengen.
Bid u/jij mee voor troost en ondersteuning in het geweld. Ook voor nieuwe stabiliteit en vrede?

Namens de werkgroep,   Janny Hekman

 
< Vorige   Volgende >