Logo PKN

Menu

Paascollecte (20 april) PDF   E-mail
De uitgangscollecte van paaszondag is voor de stichting NAASTE.


NAASTE  is een vrijwilligersorganisatie die (ex-) gedetineerden helpt bij terugkeer in de maatschappij. Individuele begeleiding van ex-gedetineerden is zeer effectief en vergroot sterk de kans op goede resocialisatie. De begeleiding wordt zó gegeven dat een ex-gedetineerde minder snel terugvalt in criminaliteit. Hierdoor worden er ook minder nieuwe slachtoffers gemaakt.
NAASTE is opgezet in samenwerking met P.I. “De Achterhoek”, met kerken in de regio, gemeenten in de Achterhoek en Stedendriehoek, en met andere maatschappelijke en kerkelijke organisaties.
(Nazorg voor ex-gedetineerden in de Achterhoek en de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen)
NAASTE is verbonden met Vereniging Samenwerkingsverband Exodus Nederland (SEN), waaronder de Exodushuizen vallen en het Exodus vrijwilligersnetwerk. Tevens participeert NAASTE in het landelijk netwerk van Exodus.
De hulp wordt op 4 werkvelden geboden:
1.    Correspondentie met gedetineerden.
De briefwisseling loopt via de dienst Geestelijke Verzorging; het adres van de vrijwilliger blijft onbekend voor de gedetineerde.
2.    Bezoek aan gedetineerden
Persoonlijke bezoeken, of als begeleider van kinderen van een gedetineerde.
3.    Individuele nazorg aan ex-gedetineerden
De contacten worden in principe al binnen de muren van de P.I. gelegd om de vertrouwensband die zo ontstaat buiten de muren van de P.I. te kunnen gebruiken.
4.    Samenwerking met In- en Aanloophuizen in de regio

www.stichtingnaaste.nl

 
< Vorige   Volgende >