Logo PKN

Menu

Collecte Open Doors voor Afrika (18 mei) PDF   E-mail
De uitgangscollecte van zondag 18 mei is bestemd voor de Stichting Open Doors.


Open Doors doet, waar mogelijk, haar best de kerk in Afrikaanse landen te ondersteunen. Vaak is de kerk verzwakt door wijdverspreide armoede zoals in Mali. Christelijke jongeren vinden moeilijk een baan. Een beroepsopleiding geeft deze jongeren perspectief voor de toekomst.
Overleven in een vluchtelingenkamp in de Centraal-Afrikaanse Republiek valt niet mee.
Dankzij de hulp van OD. kunnen weduwen
(er vielen tot nu meer dan 10.000 doden) voor hun kinderen zorgen omdat zij praktische hulp ontvangen. Door geweld in Nigeria kwamen vorig jaar 600 martelaren om. Honderden kerken werden verwoest.

Door het geweld staat het leven van Nigeriaanse christenen op de kop. Hoe kunnen zij voor hun gezin zorgen? Weduwe Phoebe in Nigeria ontving, precies als andere lotgenoten een microkrediet. Een bijbehorende training helpt geld, tijd en materialen goed te beheren. In het zuiden van Soedan is het al tijden oorlog. Duizenden zitten in vluchtelingenkampen. Veel christenen zijn alles kwijt. Om de kerk te versterken verspreidt OD. bijbels in dit gebied. Kerkleiders in Kenia maakten bedreigingen mee. Die hadden een negatieve impact op hen. OD. ondersteunt  met positieve impact door het geven van trainingen in ‘volhouden’ onder deze omstandigheden.

Een greep uit het ondersteunings-programma van Open Doors voor Afrika. Uw gift en gebed maken het werk mogelijk. We noemen wat bedragen zodat u weet wat nodig is om te helpen:
- een bijbel          6 euro
- beroepsopleiding      50 euro
- praktische hulp weduwe   125 euro
- microkrediet 1 persoon   200 euro

Zo wordt in Afrika de vervolgde kerk versterkt met hulp van ons. Daar ontlenen Afrikaanse gelovigen hoop aan.
Doet u mee?

 
< Vorige   Volgende >