Logo PKN

Menu

"Hij sprak en het was er" PDF   E-mail
“In den beginne schiep God de hemel en de aarde “ Met deze woorden begint de bijbel.

De hemel en de aarde zijn dus geschapen. Ze zijn niet vanzelf ontstaan
Ze zijn niet het product van een eeuwenlange ontwikkeling of van een oerknal.
Nee, er zit een Architect achter…… een Goddelijke Bouwmeester, die alles heeft gemaakt met Zijn…..waarmee eigenlijk?
Met Zijn woorden! Hij sprak en het was er

Scheppen dat kunnen wij mensen niet. Althans niet zoals God schept. Kijk maar eens hoe geweldig het menselijk lichaam in elkaar zit; wie zou dat kunnen bedenken?
Als een beeldhouwer een mooi beeldhouwwerk gemaakt heeft dan wordt zijn werk ook wel eens een schepping genoemd. Datzelfde geldt van een schilderij van een kun. Ieder heeft zijn materiaal nodig.
God heeft echter alles zonder materiaal geschapen. Hij heeft alles uit het niets tevoorschijn geroepen.

Wij mensen zijn beperkt. Wij lopen steeds tegen onze grenzen aan Omdat we beperkt zijn, zijn wij afhankelijk. Allereerst natuurlijk van God. Maar ook van alles wat Hij geschapen heeft, van de materie die Hij heeft gegeven.
Maar de Here God is onbeperkt. Er zijn voor Hem geen grenzen. Hij weet alles, Hij kan op hetzelfde moment overal tegelijk zijn en Hij kan doen wat Hij wil. Hij is niet afhankelijk van iemand.

Wat Hij maakt onderhoudt Hij ook. Alles wat leeft en groeit en ademt is te danken aan Hem. Hij voorziet in alles wat Zijn schepping en Zijn schepselen nodig hebben. Dat noemen we wel de voorzienigheid van God. Hij voorziet in wat wij nodig hebben.
Niet alleen in wat wij als schepselen nodig hebben, maar ook wat wij als zondaren nodig hebben. Wij hebben een Verlosser nodig……. En zie: God zendt Zijn Zoon
De voorzienigheid van God betekent, dat Hij regeert en dat Hij alles – heel de wereld en jouw en mijn leven – in Zijn hand heeft.
Gelukkig maar!

W.E.W

 
< Vorige   Volgende >