Logo PKN

Menu

Vervolgd maar niet vergeten: gebedsavond (13 juni) PDF   E-mail
Ik voel me niet geroepen voor iemand partij te kiezen, maar wel om mensen oprecht lief te hebben (Anne v/d Bijl)

.

Anne van de Bijl (85) oprichter van Open Doors kan het niet laten zich druk te maken over wat er in de wereld gebeurt.
In zijn kantoor hangt de nieuwe Ranglijst Christenvervolging. Bidt hij voor alle landen die op de lijst staan?
Anne: ‘Ik richt me op landen waarbij ik nog steeds nauw betrokken ben: Pakistan, Afghanistan, Irak en ook Syrië. Het is verschrikkelijk dat een land als Syrië met een christelijke achtergrond zó kapot wordt gemaakt. Daarvoor moeten we in Nederland en België op de bres staan.

Anne;’Uit 2013 is me het meest bijgebleven dat ik met leiders van terreurbewegingen in het Midden-Oosten mocht bidden. Ze weten dondersgoed dat ik het niet met hen eens ben maar toch ben ik er welkom. Ik heb voor verschillende leiders gebeden en dat stonden ze toe. Ik merk dat ze zoekende zijn. Toen ik met één van hen bad, noemde ik duidelijk de naam van de Here Jezus. Toen ik ‘amen’ zei, bevestigde hij dat gebed met een oprecht ‘amen’.

Jezus zegt; ‘Ga op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen door hen te dopen in de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest en leer hun dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie heb opgedragen. Daar houd ik me aan.
‘Ik voel me niet geroepen om voor iemand  partij te kiezen, maar wel om mensen oprecht lief te hebben.’
God heeft hen immers lief. Het gaat om onze houding. Ook al word je onheus bejegend; wees jij dan een christen. Doe zoals Jezus deed. Durven we ons te laten uitdagen  deze verandering in ons denken aan te brengen door moslims, op voorhand niet te veroordelen of voor terroristen uit te maken?

Bid je mee?
Wil je je inzetten voor de familie van God in deze wereld? Wil je een begin maken met een verandering in je denken? Maak dan van de gelegenheid gebruik je plek in te nemen in de kring die op vrijdagavond 13 juni bidt voor hen die in landen leven waar het bij geloven in Christus gaat om  ‘erop of eronder’.
Kom in de kring en wees op deze manier betrokken bij hen met wie we vanwege Christus verbonden zijn.
Neem kennis van de situatie waarin zij zitten door filmpjes te bekijken. Luister naar de gebeden die voor hen worden uitgesproken of doe zelf mee in de gebeden. Zet een stap in geloof door aanwezig te zijn met anderen.
Het is ook mogelijk een deel van de avond mee te maken. Waar wij de nood van medegelovigen aan de Vader van de mensen voorleggen, zal Hij, naar zijn beloften, doen wat hen ondersteunt. Zo worden sporen van liefde en verbondenheid van het Koninkrijk zichtbaar in deze wereld evenals Gods grote daden.

.

Vrijdagavond 13 juni in het Hoogepad.
Gebedstijd van 19.30-23.00u
Inloop met koffie vanaf 19.15u
Welkom !

De Afrika-collecte van 18 mei bracht  333,52 euro op. Het kan dáár worden ingezet waar nodig. Met dank !

De werkgroep Beekbergen

 
< Vorige   Volgende >