Logo PKN

Menu

Is het echt waar ...... ?? PDF   E-mail
Is geloven moeilijk? Ja, zeg je misschien ….., want als geloven “zeker weten“ is ….., nou dan ….


En dat vertrouwen…..., ’t is vaak meer ónzekerheid en een heen en weer geslingerd worden….. Of ’t is helemaal niks.…, dan ben ik alles kwijt.

Moet je de bijbel eens lezen! Moet je eens letten op mannen als Abraham, Mozes, David … en op de profeten en de discipelen van de Here Jezus
Wat dacht je….? Dat zij nooit met die vragen van ons gezeten hebben en zich nooit eens hebben afgevraagd: is het allemaal wel echt waar?
De bijbel vertelt ons juist in alle openhartigheid, dat zij daar wel mee hebben gezeten. Hun ongeloof, hun twijfel, hun angsten, hun geloofsvragen  … het wordt allemaal niet verzwegen. Soms zijn ze de weg ook helemaal kwijt en vullen ze hun leven op hun eigen manier in.
Uit hun levensloop is duidelijk, dat degenen die wij in de bijbel leren kennen als bijzonder begenadigde mensen ook hun fouten, zonden en zwakheden hadden. Het waren – om zo te zeggen -   “ook maar mensen” die het moesten hebben van de trouw en de genade van God.
Zo ontmoeten we Abraham, die vanwege  twijfel aan Gods beloften deze zelf probeert te vervullen …. En David, die zich misdraagt….. en de discipelen, die bang zijn in de storm, terwijl Jezus bij hen in het schip is.
En …… Wij herkennen er zoveel van vanuit ons eigen leven. Daarom staat dat alles ook heel open en eerlijk in de bijbel. De Here God wil ons zo leren, wie Hij is en wat Zijn beloften waard zijn. En hoe wij er van op áán kunnen!
Het onderwijs wat Hij zo door Zijn Woord geeft hebben wij daarom ook zo nodig. Om te ontdekken dat de aard van het geloof zekerheid is. Dit wil zeggen: als je het geloof ontvangen hebt ….. als je een band hebt gekregen met de Here Jezus  …. dan kan je in wezen niets meer overkomen.

Natuurlijk: je kunt het moeilijk krijgen …. Misschien maak je moeilijk te verwerken, verdrietige dingen mee …., maar je kunt niet meer verloren gaan. Je raakt niet kwijt wat je ontvangen hebt in het geloof, ook al heb je dat gevoel wel eens. De Here God houdt je vast, wát je ook mag overkomen. Of je dat nu in je hart voelt of niet. Dat is een kwestie van volharden in het geloof  ….. en ook van begrijpen  wat het geloof inhoudt.
Dat onderwijs hebben wij ook nodig  om te leren het geloof te beoefenen – ook als het op de proef gesteld wordt. Om er, bij hoogtepunten en dieptepunten, uit te leven. Om erin te groeien.
Om zo meer en meer te ervaren  dat wat God zegt waar is ! ECHT WAAR !

W.E.W

 
< Vorige   Volgende >