Logo PKN

Menu

Deelgenoten PDF   E-mail
Wij zijn Machiel en Erika Kommers en helpen met het opzetten en uitbreiden van het diaconale programma van de plaatselijke kerken.


Bovendien staan we ‘Centro Shalom’ (centrum voor drugs- en alcoholverslaafden) met raad en daad terzijde.

.

Cuidare de ti

“Cuidare de ti” -Ik zorg voor jou-, is de nieuwe project-activiteit die we gestart zijn met CRISAC. Het  is erg moeilijk voor de ‘internos’ (de verslaafden die afkicken) om weer terug te keren naar de maatschappij en om weer contact te leggen met mensen. De kerk kan daarin een belangrijke rol spelen. Ideaal gezien zou de kerk de nieuwe familie moeten worden van deze mannen. Maar veel gemeenten vinden dit ook heel lastig.

De internos zijn vaak geen hele open mensen en ze leggen moeilijk contact. Ze slepen natuurlijk ook een heel verleden mee en vinden het moeilijk mensen weer te vertrouwen. Veel gemeenteleden vinden het ook best moeilijk om zomaar een interno te vertrouwen. Juist door alle ervaringen die mensen hebben met verslaafden binnen hun eigen families  en vriendenkringen.
Met het project Cuidare de ti proberen we een brug te slaan tussen gemeenteleden en internos. De internos gaan elke maand naar een kerk in de buurt, waar ze meedoen met de zondagsschool en de dienst. Na de samenkomst gaat elke interno met een gezin mee naar huis om daar samen te eten en dan komen ze aan het eind van de middag weer terug in Centro Shalom. Zo eenvoudig is de activiteit, gewoon eten bij een gezin thuis. Maar het zorgt er toch voor dat de gesprekken op gang komen en dat het contact is gelegd. Door te zorgen dat er een koppeling wordt gemaakt tussen de persoon en het gezin is de stap om echt met elkaar in gesprek te komen een stuk kleiner. De eerste ervaringen zijn positief, meer gezinnen hebben al aangegeven graag op zondag een interno  te ontvangen en ook de mannen van het centrum vonden het een goede activiteit.

Centro Shalom de opening

Het werk in Centro Shalom en met CRISAC gaat natuurlijk gewoon door, maar ondertussen zijn de voorbereidingen voor de grote opening van het nieuwe centrum in volle gang. De opening moet HET event van het jaar worden, voor de mensen hier is het zo belangrijk dat alles tot in de details geregeld is.
Ook mag er nog niks gebruikt worden totdat er officieel is geopend. Dus de maaltijd die we willen delen met de gasten mag niet in de nieuwe keuken gekookt worden, maar zal op een houtvuur in de buurt gekookt worden.
De spullen worden pas na de opening verhuisd en geen minuut eerder mag er een interno slapen in de nieuwe gebouwen. Dat is niet alleen zo met dit nieuwe gebouw van Centro Shalom, maar bijvoorbeeld ook met de laptop die een kerk onlangs aanschafte, pas na het gebed voor een gezegend gebruik van de laptop mocht de scriba gebruik gaan maken van het nieuwe apparaat.

.

VERLOF
Van 23 juli tot 26 augustus hopen we in Nederland te zijn voor ons verlof. We zien er naar uit om iedereen te ontmoeten en natuurlijk laten we graag ons klein ‘Mexicaantje’ zien. Kom gezellig langs op 18 of 21 augustus, op de verjaardagen van Olivia en Machiel om gezellig met ons bij te praten en om Laurens te bewonderen. We wonen dat tijdelijk op het volgende adres: Parc Hoenderhof, Schovenhosterveldweg
7, 3881 PB Putten.
We hopen dan bereikbaar te zijn op het volgende telefoonnummer: 0633927527
Op 17 augustus hopen we Laurens te laten dopen om 10.00 uur in de Adventkerk, Ringweg Kruiskamp 74 te Amersfoort. Wilt u deelnemen aan de aansluitende lunch, van harte welkom, graag opgeven via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
.

Dankpunten en gebedspunten
****  We zijn begonnen met de aanvraag van een permanente verblijfsvergunning. Dat is mogelijk omdat Laurens Mexicaans is. Dit betekent weer heel wat uren doorbrengen bij de immigratiedienst en hopen dat alle documenten goedgekeurd worden, we waarderen jullie gebed hiervoor.
**** We hopen dat steeds meer lokale kerken echt mee willen gaan leven met de internos hier. Niet alleen met de bestuursleden en de missie die we hebben, maar dat de kerken, en met name gemeenteleden niet bang zijn om vriendschappen te sluiten met de internos en echt een nieuwe familie om deze mannen heen te vormen.

**** Binnen het team van mensen waar we mee werken van CRISAC gebeurt er veel, ook hier spelen families en gezinnen een belangrijke rol. Nu zijn er bij twee echtgenotes van mensen waar we veel mee werken tumoren geconstateerd en behandelingen gestart. Dit heeft een enorme impact op de gezinnen. Willen jullie bidden voor gezondheid en bescherming?

**** We zijn dankbaar voor ons leven hier, het gaat goed met ons. We hebben onlangs ons 7-jarig huwelijk gevierd en we hopen dat er nog veel goede jaren komen waarin we de Here mogen dienen, persoonlijk en als gezin.
**** Voor een goede verlofperiode, er staat van alles op de planning. We hopen op goede bezoeken aan de gemeenten die met ons meeleven.

.

U kunt uw betrokkenheid óók tot uitdrukking brengen door een gift over te maken Het bankrekeningnummer is 63.58.10.549 t.n.v. TFC  Fam. Kommers.
We zijn dankbaar voor uw onmisbare steun, zodat het werk kan voortgaan en zelfs kan groeien.
Heel hartelijke groet van Machiel en Erika!

 
< Vorige   Volgende >